19 Σεπτεμβρίου 2021

Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση Αρείου Πάγου για την ρατσιστική επίθεση στο Ωραιόκαστρο

Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση Αρείου Πάγου για την ρατσιστική επίθεση στο Ωραιόκαστρο

Παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για την επίθεση στη δομή ασυνόδευτων ανηλίκων στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης.

Εντολή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Θεσσαλονίκης να προβεί σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες για την άγρια επίθεση με σιδερολοστούς σε δομή ασυνόδευτων ανηλίκων στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης έδωσε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Συγκεκριμένα, η αρμόδια αντεισαγγελέας του Αρείου για θέματα ρατσιστικής βίας διαβίβασε τα  δημοσιεύματα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζητώντας να  προχωρήσουν στις κατά νόμο προβλεπόμενες ενέργειες ενημερώνοντας , όπως ορίζει η δικονομία, την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τη σοβαρή αυτή υπόθεση.

Όπως  έγινε γνωστό ένας 38χρονος και ο 14χρονος γιος του ταυτοποιήθηκαν για τη συμμετοχή τους στο επεισόδιο που σημειώθηκε, το βράδυ του Σαββάτου, σε δομή ασυνόδευτων ανηλίκων στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, ενώ συνελήφθη επιπλέον κι ένας 15χρονος αλλοδαπός που φιλοξενείται στη δομή κατόπιν μήνυσης που υπέβαλε σε βάρος του ο 38χρονος.

Με προφορική εντολή του εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης, οι δύο ανήλικοι αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ για τον 38χρονο ακολουθείται η αυτόφωρη διαδικασία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, τη διερεύνηση της καταγγελίας χειρίζεται το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την καταγγελία περίπου 12 άγνωστα άτομα συγκεντρώθηκαν εξωτερικά της δομής και ακολούθως πέντ εξ’ αυτών εισήλθαν στο προαύλιο και διαπληκτίστηκαν με πέντε ανήλικους φιλοξενούμενους, ενώ αναφέρθηκε ο ελαφρύς τραυματισμός τεσσάρων νεαρών αλλοδαπών.

To άρθρο Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση Αρείου Πάγου για την ρατσιστική επίθεση στο Ωραιόκαστρο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ