13 Ιουνίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Θεσσαλονίκη: Σε εξέλιξη η καταγραφή των ζημιών στο αντιτορπιλικό «Βέλος» – Καρέ καρέ η επιχείρηση από δύτες και ρυμουλκό (video)

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν από χθες στη Θεσσαλονίκη και κατά συνέπεια η θαλασσοταραχή είχαν σαν αποτέλεσμα το ιστορικό αντιτορπιλικό «Βέλος» που είναι δεμένο στη Νέα Παραλία της πόλης περίπου από το 2019 να υποστεί ζημίες. Συγκεκριμένα έχει υποστεί ρήγμα στην πρύμνη του, στο σημείο που εφάπτεται στην προκυμαία, ενώ σήμερα γίνεται περαιτέρω εκτίμηση των φθορών.

(EUROKINISSI)(EUROKINISSI) (EUROKINISSI)

Στο σημείο ήδη από χθες βρέθηκε ρυμουλκό σκάφος προκειμένου να το κρατήσει ακινητοποιημένο, ενώ σήμερα βρίσκεται ένα ακόμη μεγαλύτερο ρυμουλκό για να το συγκρατεί.

(EUROKINISSI)(EUROKINISSI)EUROKINISSI

Υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση και ήδη πλήρωμα αδειάζει τα νερά, ενώ δύτης βούτηξε σήμερα (18/11), νωρίς το πρωί, στο Θερμαϊκό και στο σημείο προκειμένου να διαπιστώσει για τυχόν ζημίες από την κάτω πλευρά του αντιτορπιλικού, ενώ με ειδικό σχοινί έδεσε το πλοίο προκειμένου να ανυψωθεί. Παράλληλα ένα φορτηγό σηκώνει την πρύμνη που έχει μεγάλη ρωγμή και μπαίνει νερό.

Οι άνεμοι παραμένουν ισχυροί, αλλά ελαφρώς πιο εξασθενημένοι σε σχέση με τη χθεσινή ημέρα, που έφτασαν και τα 10 μποφόρ.

Διαβάστε επίσης: Την ασφαλή επιστροφή του “Βέλους” που χτυπήθηκε από τους ανέμους, στο “Πάρκο ναυτικής παράδοσης”, ζητάει ο ΣΦΕΑ

Θεσσαλονίκη: Ρήγμα στην πρύμνη του ιστορικού αντιτορπιλικού «Βέλος» λόγω της θαλασσοταραχής- Δύτης θα καταγράψει τις ζημίες

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ