20 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Θετικά 2 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό της μονάδας Covid-19 του Νοσοκομείου Καρπενησίου – Θετικό κρούσμα και στο Κέντρο Υγείας Φραγκίστας

Σε καραντίνα συνολικά 12 νοσοκομειακοί. Μετά τη θετική είδηση για την ενίσχυση του νοσοκομείου Καρπενησίου με πνευμονολόγο,  όπως μετέδωσαν χθες τα ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΑ ΝΕΑ, σήμερα τα νέα από το σύστημα υγείας της Ευρυτανίας δεν είναι και τόσο καλά.

Δύο θετικά κρούσματα στη μονάδα Covid 

Στη μονάδα Covid-19  του Νοσοκομείου Καρπενησίου, επιβεβαιώθηκαν σήμερα (14/11) δύο θετικά κρούσματα σε νοσηλευτικό προσωπικό. Πρόκειται για έναν νοσηλευτή, επικουρικό προσωπικό, ο οποίος βρέθηκε θετικός σε μοριακό τεστ, όπως επίσης και μία νοσηλεύτρια η οποία όμως βρίσκεται στη Λαμία τις τελευταίες 7 ημέρες.

Η μονάδα πλέον βρίσκεται στα όρια λειτουργίας της καθώς δεν καλύπτονται, σύμφωνα με τον Διοικητή του νοσοκομείου κ. Δημήτρη Καρατσίκη,  οι βάρδιες με το απαιτούμενο προσωπικό που προβλέπεται. Την ίδια ώρα οι ανάγκες στη μονάδα Covid19 του νοσοκομείου Καρπενησίου είναι μεγάλες καθώς τις τελευταίες ημέρες νοσηλεύονται δύο ασθενείς, ωστόσο με ήπια συμπτώματα.  

Κρούσμα στο Κέντρο Υγείας Φραγκίστας

Εξάλλου, ένας εργαζόμενος στο Κέντρο Υγείας Δυτικής Φραγκίσκας βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και παραμένει στο σπίτι του σε υποχρεωτική καραντίνα. Σε υποχρεωτική καραντίνα στο σπίτι τους μένουν επίσης δύο γιατροί του Κέντρου Υγείας, καθώς είχαν στενή επαφή με τον συγκεκριμένο, ενώ πραγματοποιούνται τεστ σε όλο το προσωπικό και τους γιατρούς.

12 νοσοκομειακοί σε καραντίνα

Παράλληλα, και το ίδιο το νοσοκομείο πιέζεται από τη διασπορά του κορονοϊού στο Καρπενήσι. Συνολικά βρίσκονται σε καραντίνα εννέα άτομα νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου Καρπενησίου και της μονάδας covid και τρία άτομα από το Κέντρο Υγείας καθώς αποτελούν είτε επιβεβαιωμένα κρούσματα, είτε στενές επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Έξι νέα κρούσματα

Εξάλλου, μετά τα χθεσινά rapid test και κάποια άλλα μοριακά τα οποία έγιναν από το Νοσοκομείο Καρπενησίου,  βρέθηκαν συνολικά 6 νέα κρούσματα κορονοϊού σε πολίτες. Συγκεκριμένα έγιναν 43 rapid test, από τα οποία βρέθηκαν τα έξι θετικά.  

Αναμένονται τα αποτελέσματα από 250 μοριακά τεστ

Εκατοντάδες τεστ πραγματοποιεί το τοπικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Σήμερα ή αύριο, αναμένονται τα αποτελέσματα από περίπου 250 μοριακά τεστ τα οποία έχει εκτελέσει ο ΕΟΔΥ, ενώ υπάρχουν και κάποια ιδιωτικά τεστ τα οποία γίνονται με πρωτοβουλία των πολιτών και μπαίνουν στο σύστημα και καταγράφονται.

Να θυμίσουμε ότι την Παρασκευή (13/11) ο ΕΟΔΥ έδωσε 21 θετικά κρούσματα στην Ευρυτανία. Συνολικά, από τις αρχές του μήνα έχουν καταγραφεί σε τοπικό επίπεδο 69 περιστατικά.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ