Θετικότητα 6% έδειξαν τα τεστ σε Καρπενήσι & Γρανίτσα – Έλεγχοι στην κεντρική πλατεία αύριο πρωί

Στην Ευρυτανία βρίσκεται η ομάδα διαχείρισης covid της Περιφέρειας Στ. Ελλάδας, που έχει συγκροτηθεί με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη, Φάνη Σπανού. Όπως έγραφαν τα Ευρυτανικά Νέα, κρούσματα κορονοϊού μεταξύ των εργαζομένων της ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ στον νομό, είχε ως αποτέλεσμα οι έλεγχοι προσωρινά να σταματήσουν.

Ζητήθηκε η συνδρομή της ομάδας covid της Περιφέρειας, που ανταποκρίθηκε τάχιστα και, αρχικά, το πρωί του Σαββάτου (10/4), πραγματοποιήθηκαν τεστ ανίχνευσης covid στο κτήριο του ΟΑΕΔ, στον Προφήτη Ηλία Καρπενησίου. Προσήλθαν 50 πολίτες και ανιχνεύθηκαν τρία (3) θετικά τεστ, με τη θετικότητα να διαμορφώνεται στο 6%.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, το κλιμάκιο της Περιφέρειας, υπό τον ιατρό κ. Αγάλο Φωτόπουλο, επισκέφθηκε το χωριό Γρανίτσα του Δήμου Αγράφων. Διενεργήθηκαν 105 τεστ και εντοπίστηκαν επτά (7) θετικά, που ανήκουν σε κατοίκους γειτονικού χωριού.

Τεστ στην πλατεία Καρπενησίου

Την Κυριακή 11 Απριλίου, η ομάδα διαχείρισης covid της ΠΣΤΕ θα διενεργήσει δωρεάν τεστ κορονοϊού στην κεντρική πλατεία (Μάρκου Μπότσαρη) Καρπενησίου, από τις 9 έως τις 11 το πρωί. Καλούνται οι πολίτες να προσέλθουν, ώστε οι αρμόδιες αρχές να έχουν στη διάθεσή τους όσο το δυνατόν μεγαλύτερο δείγμα για τη σωστή εκτίμηση της επιδημιολογικής εικόνας στην πόλη.

Παρουσία Τασιού

Στη διαδικασία των τεστ, τόσο στο Καρπενήσι όσο και στη Γρανίτσα, έδωσε το παρών ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ευρυτανίας, κ. Αριστείδης Τασιός, που έγραψε σχετικά τα εξής: «Με την ομάδα διαχείρισης #COVID της Περιφέρειας πραγματοποιήσαμε σήμερα τεστ σε Καρπενήσι και Γρανίτσα. Αύριο Κυριακή 09:00-11:00 θα πραγματοποιήσουμε πάλι δειγματοληπτικά τεστ στην πλατεία στο Καρπενήσι».

Στη Γρανίτσα βρέθηκε και ο δήμαρχος Αγράφων, κ. Αλέξης Καρδαμπίκης.

Τα επόμενα τεστ

Από τη Δευτέρα 12 Απριλίου 2021, οι έλεγχοι στο Καρπενήσι θα πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ με το εξής πρόγραμμα: Κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή από τις 9:00 έως τις 12:00, και κάθε Τρίτη και Πέμπτη από τις 9:00 έως τη 13:00.

«Καλούνται όσοι από τους δημότες επιθυμούν να κάνουν μοριακά και rapid test ανίχνευσης του Covid 19, να προσέρχονται στο κτίριο του ΟΑΕΔ Καρπενησίου γνωρίζοντας το ΑΜΚΑ τους. Ο έλεγχος θα διεξαχθεί δωρεάν.  Σε περίπτωση έκτακτης μετακίνησης του κλιμακίου του ΕΟΔΥ για δειγματοληπτικούς ελέγχους, θα υπάρχει σχετική ενημέρωση.  Δεν εφησυχάζουμε. Είμαστε σε επαγρύπνηση για τον περιορισμό της διασποράς της πανδημίας του Covid 19 και τηρούμε αυστηρά όλα τα μέτρα προστασίας», αναφέρει σχετικά ο Δήμος Καρπενησίου.

Η πορεία των κρουσμάτων

Στις 5.30 το απόγευμα του Σαββάτου (10/4) ο ΕΟΔΥ καταχώρισε δύο (2) νέα κρούσματα στην Ευρυτανία (29χρονη στο Καρπενήσι & 92χρονη στο Κερασοχώρι), ανεβάζοντας τον αριθμό του επταημέρου σε 29. Η πορεία των μολύνσεων είναι πτωτική, ωστόσο η κατάσταση είναι εύθραυστη και απαιτείται η δέουσα υπευθυνότητα απ’ όλους, τονίζεται.

Τέλος, 19 ασθενείς με κορονοϊό νοσηλεύονται στην πτέρυγα covid του Γεν. Νοσοκομείου Καρπενησίου, σε σταθερή κατάσταση σχεδόν στο σύνολό τους.

Τοπικές ειδήσεις
Επικαιρότητα
Αθλητικά