5 Οκτωβρίου 2022

ΜΕΝΟΥ

Θλίψη για τον θάνατο της μηχανικού Μαρίας Λεπίδα, μόλις στα 47 της. Είχε εργαστεί και στον Δήμο Καρπενησίου – Η ανακοίνωση του ΤΕΕ Αν. Στερεάς

Μία πολύ δυσάρεστη είδηση έγινε γνωστή το βράδυ της Τετάρτης (17/8) και αφορά στην απώλεια της Μαρίας Λεπίδα – Κατσαούνου, σε ηλικία μόλις 47 χρόνων. Η αρχιτέκτων μηχανικός είχε εργαστεί και στην Τεχνική Υπηρεσία και την Πολεοδομία του Δήμου Καρπενησίου, ενώ τα τελευταία χρόνια υπηρετούσε στην Τεχν. Υπηρεσία της Περιφέρειας Στ. Ελλάδας, στη Λαμία. Αντιμετώπισε με γενναιότητα και θάρρος το σοβαρό πρόβλημα υγείας που της έλαχε, ωστόσο η μάχη αποδείχθηκε άνιση.

Ανακοίνωση για τον θάνατο της Μαρίας Λεπίδα εξέδωσε το ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς, όπου αναφέρει τα εξής:

«Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ανατολικής Στερεάς εκφράζει τη θλίψη και την οδύνη των μελών του για την πρόωρη απώλεια της συναδέλφου Μαρίας Λεπίδα αρχιτέκτων μηχανικού.

Η Μαρία, υπάλληλος στην Π.Ε. Φθιώτιδας, στο Δήμο Καρπενησίου και στη Δ.Ε.Υ.Α. Λαμίας, ήταν αξιαγάπητη σε όλες τις θέσεις που υπηρέτησε, αφήνοντας το θετικό της αποτύπωμα, την καλοσύνη της και την ξεχωριστή αισθητική της προσέγγιση σε όλα τα τεχνικά θέματα που ασχολήθηκε.

Τα τελευταία χρόνια, ήρθε αντιμέτωπη με σοβαρά θέματα υγείας. Έδωσε έναν πολύ δύσκολο αγώνα σε μία πολυσύνθετη διαδρομή με αξιοπρέπεια και αυταπάρνηση χωρίς ποτέ να χάσει το χαμόγελο της, την αισιοδοξία της και τη θετική της διάθεση. Μας έδειξε τον τρόπο να αγωνιζόμαστε, να προσπαθούμε, να χαμογελάμε, να μην το βάζουμε κάτω έστω και αν οι δυσκολίες φαίνονται ανυπέρβλητες. Την αποχαιρετούμε κρατώντας την παρουσία της και το παράδειγμα της σαν μια σημαντική παρακαταθήκη που θα μνημονεύεται από όλους μας.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους».

Ποια ήταν

Γεννήθηκε το 1975 και κατοικούσε μόνιμα στη Λαμία, παντρεμένη με τον Βαγγέλη Κατσαούνο, καθηγητή πληροφορικής. Σπούδασε Αρχιτέκτων – Μηχανικός στο Πολυτεχνείο της Βενετίας και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη «Διαχείριση Τεχνικών Έργων» του ΕΑΠ και στην «Πληροφορική» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας .

Ως ελεύθερη επαγγελματίας  άσκησε το επάγγελμά της από το 2002 μέχρι το 2007 και μετά, για έναν χρόνο, εργάστηκε ως ειδικός τεχνικός σύμβουλος στη Νομαρχία Φθιώτιδας. Στη συνέχεια διορίστηκε μέσω ΑΣΕΠ και εργάστηκε σε υπεύθυνες θέσεις της Τεχνικής Υπηρεσίας και της Πολεοδομίας του Δήμου Καρπενησίου. 

Από το 2012 μέχρι το 2016 υπηρέτησε στον Δήμο Λαμιέων (ΔΕΥΑΛ). Τα τελευταία χρόνια εργαζόταν στην Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας, ενώ στις προηγούμενες περιφερειακές εκλογές ήταν υποψήφια με το συνδυασμό του Απόστολου Γκλέτσου.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ