24 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Οδύνη σε Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία & Ευρυτανία για τον 25χρονο Δημήτρη Τσιλιμέκη, θύμα τροχαίου στην Πάτρα

Πρόθεση της οικογένειας να χαρίσει ζωή

Τον δικό της Γολγοθά βιώνει η οικογένεια του 25χρονου Δημήτρη Τσιλιμέκη, θύμα τροχαίου που σημειώθηκε νωρίς το πρωί του Σαββάτου του Λαζάρου στην Πάτρα.

Ο νεαρός με καταγωγή από τη Βελωτά Ευρυτανίας, επέβαινε σε μηχανή φίλου του και μαζί επέστρεφαν από διασκέδαση, μέχρι που συνέβη το μοιραίο τροχαίο. Αρχικά διακομίστηκε στο Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας», όπου διαπιστώθηκε η κρισιμότητα της κατάστασής του. Όπως γράφει η εφημερίδα «Πελοπόννησος», διασωληνώθηκε και ακολούθως διακομίστηκε στο ΠΓΝΠ, όπου νοσηλεύτηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Πιο τυχερός στάθηκε ο φίλος του και οδηγός της μηχανής, καθώς τα τραύματά του ήταν πολύ ελαφρύτερα και έχει πάρει ήδη εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Τη Μεγάλη Πέμπτη η οικογένεια του Δημήτρη, όταν ενημερώθηκε ότι η κατάστασή του ήταν μη αναστρέψιμη, καθώς ήταν κλινικά νεκρός, αποφάσισε να χαρίσει ζωή μέσα από τον θάνατό του, προσφέροντας τα όργανά του. Ακόμα και το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, οι ιατροί διενεργούσαν τα προβλεπόμενα τεστ, προκειμένου να διαπιστωθεί η καταλληλόλητα των οργάνων προς μεταμόσχευση. Πιθανότατα οι διαδικασίες θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα του Πάσχα.

Ο Δημήτρης Τσιλιμέκης ήταν ένα ιδιαίτερα αγαπητό παιδί. Σπούδαζε στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και παράλληλα εργαζόταν στον χώρο της εστίασης.

Οσοι τον γνωρίζουν μιλούν για έναν σπουδαίο άνθρωπο, με εξαιρετικό και συγκροτημένο χαρακτήρα που σκόρπιζε γύρω του χαρά, αγάπη και δημιουργία. Ήταν μοναχογιός του Χρήστου και της Χρυσούλας Τσιλιμέκη, οικογένεια με καταγωγή από τη Βελωτά Ευρυτανίας, ενώ ο πατέρας ήταν επί σειρά ετών πρόεδρος του Συλλόγου Ευρυτάνων Πάτρας. Η αδελφή του, Φωτεινή, είναι ειδική συνεργάτιδα του δημάρχου Αγράφων.

ΠΗΓΗ: pelop.gr, Μαρίνα Ριζογιάννη

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ