23 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Θλίψη στην Ομογένεια της Ν. Υόρκης για τον Πέτρο Γαλάτουλα

Τη μάχη για τη ζωή έχασε το πρωί του Σαββάτου, 21 Μαΐου, στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Νέας Υόρκης, σε ηλικία 66 ετών, ο Πέτρος Γαλάτουλας, πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης και πρωτεργάτης στις κινητοποιήσεις της ομογένειας για τα εθνικά μας θέματα.

Σύμφωνα με την ομογενειακή εφημερίδα «Εθνικός Κήρυξ», ο γνωστός ομογενής αντιμετώπιζε σειρά από θέματα υγείας και είχε εισαχθεί επανειλημμένως στο νοσοκομείο.

Ο Πέτρος Γαλάτουλας γεννήθηκε το 1955 στο Άγιο Γάλας Χίου και μετανάστευσε στις ΗΠΑ την δεκαετία του 1980. Διετέλεσε πρόεδρος στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης για δυο συνεχόμενες θητείες, από το 2014 έως και το 2018.
Επιπλέον, είχε εκλεγεί πρόεδρος στους χιακούς συλλόγους “Αγιογαλουσίων” και “Κάβο Μελανιός”, καθώς και αντιπρόεδρος της Χιακής Ομοσπονδίας, ενώ βρέθηκε επανειλημμένως στην πρώτη γραμμή για την διοργάνωση της παρέλασης στην 5η Λεωφόρο αλλά και σε κινητοποιήσεις για τα εθνικά θέματα. Παράλληλα, ωστόσο, υπήρξε και ένα από τα κεντρικά πρόσωπα που συνδέονταν με τη αντιπαράθεση που ταλανίζει τους κόλπους της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης για περισσότερο από έναν χρόνο.

Επιμέλεια: Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, πηγές «Εθνικός Κήρυξ» – «Αναμνήσεις»

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ