6 Οκτωβρίου 2022

ΜΕΝΟΥ

Θρησκευτική κατάνυξη στο Στένωμα, που υποδέχθηκε τεμάχιο ιερού λειψάνου του Οσίου Εφραίμ του Κατουνακιώτη (ΒΙΝΤΕΟ)

Την παραμονή της Αγίας Παρασκευής, το απόγευμα της Δευτέρας, 25 Ιουλίου 2022, η Ιερά Μητρόπολη Καρπενησίου υποδέχθηκε στον εορτάζοντα ναό της ενορίας Στενώματος, τεμάχιο ιερού λειψάνου του Οσίου Εφραίμ του Κατουνακιώτη, όπου και τελέστηκε και Πανηγυρικός Εσπερινός.

ΒΙΝΤΕΟ

Η επίσημη αγιοκατάταξη του Γέροντος Εφραίμ Κατουνακιώτη έγινε στις 9 Μαρτίου 2020 από την Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ενώ η μνήμη του τιμάται στις 27 Φεβρουαρίου. Το τεμάχιο λειψάνου που ήρθε στο Στένωμα φυλάσσεται στη Μονή Σαγματά Υπάτου Θηβών. Το προσωνύμιό του Αγίου Εφραίμ στο Άγιο Όρος ήταν «ο χαρισματούχος υποτακτικός», ενώ θεωρούσε την κάθε Θεία Λειτουργία και μία θεοφάνεια, ένα συγκλονιστικό και βαθύτατα πνευματικό γεγονός.

Την Τρίτη 26 Ιουλίου, ανήμερα της Αγίας Παρασκευής, ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και τέλεσε αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Το ιερό λείψανο μεταφέρθηκε προς προσκύνηση την Τετάρτη 27/7 στο εορτάζον εξωκλήσι του Αγίου Παντελεήμονα Παυλοπούλου, ενώ την Πέμπτη (28/7) επέστρεψε στη Μονή Σαγματά. “Επεστράφη χθες το ιερό λείψανο του Οσίου Εφραίμ του Κατουνακιώτη στην Ι.Μ. Σαγματά. Πολλές ευχαριστίες οφείλουμε στον επίσκοπο μας στον ηγούμενο της μονής και στο π. Νεκτάριος, αδερφό της μονής, που μπήκε στον κόπο να το φέρει στην ενορία μας”, έγραφε ο π. Ευστάθιος Τριβιζάς.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ