6 Φεβρουαρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Θύμα phishing: «Έτσι έχασα πάνω από 5.500 ευρώ»

Θύμα απάτης που έχασε περισσότερα από 5.500 ευρώ, περιέγραψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ πώς απατεώνες «χτύπησαν» τον τραπεζικό λογαριασμό του, με τη γνωστή μέθοδο phishing (ψάρεμα).

«Θεώρησα ότι ήταν περιβάλλον e-banking και έβαλα τους κωδικούς μου. Επειδή δεν είδα κάτι να μου ζητάει έκλεισα το e-banking και αποχώρησα. Το βράδυ ανοίγοντας το email είδα ότι μου έγιναν δύο αναλήψεις χρημάτων. Χωρίς να μου στείλει η τράπεζα ότι, ξέρετε, πρόκειται να μεταφερθούν αυτά τα χρήματα».  

Ο άνδρας από την Κεντρική Ελλάδα, έλαβε σε μέιλ το μήνυμα που τον προέτρεπε να αναβαθμίσει τα μέτρα ασφαλείας του προκειμένου να μην απενεργοποιηθούν οι κάρτες του.

«Εκεί λοιπόν νόμιζα ότι βρισκόμουν σε περιβάλλον e-banking της τράπεζας και μπήκα μέσα για να κάνω αυτό που μου έλεγε να κάνω».

Οι απατεώνες είχαν υπολογίσει κάθε λεπτομέρεια. Έστειλαν το μήνυμα μέσα στο Σαββατοκύριακο, που η επικοινωνία με την τράπεζα είναι περιορισμένη. Όταν το θύμα της απάτης, επικοινώνησε με την τράπεζα ήταν ήδη αργά.

«Ζήτησα κατάργηση των καρτών. Η μόνη βοήθεια που βρήκα ήταν στην υπηρεσία δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος. Η διεύθυνση από την οποία έγινε η υποκλοπή είναι μία γαλλική διεύθυνση, από το email, το οποίο όπως μου είπαν στην υπηρεσία δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος είναι γνωστή στις αρχές».

Αστυνομία και τράπεζες προειδοποιούν, ότι οι πολίτες πρέπει να είναι πολύ προσεχτικοί με τέτοια μηνύματα, καθώς μόνο μέσα στον τελευταίο χρόνο έχουν καταγγελθεί στις αρχές περισσότερες από 580 αντίστοιχες υποθέσεις.

Ακούστε όσα είπε στον ΣΚΑΪ

To άρθρο Θύμα phishing: «Έτσι έχασα πάνω από 5.500 ευρώ» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Generated by Feedzy