24 Σεπτεμβρίου 2021

Ινδία: Χιλιάδες κόσμου στο Ταζ Μαχάλ παρά τον φόβο για τον κορονοϊό

Ινδία: Χιλιάδες κόσμου στο Ταζ Μαχάλ παρά τον φόβο για τον κορονοϊό

Η Ινδία αύξησε τον αριθμό των επισκεπτών που θα επιτρέπει στο μνημείο Ταζ Μαχάλ σε 15.000 την ημέρα.

Και αυτό παρά τις προειδοποιήσεις των ειδικών πως ο συνωστισμός στα τουριστικά αξιοθέατα θα μπορούσε να οδηγήσει στην αύξηση των κρουσμάτων νέου κορονοϊού στην Ινδία.

Το Ταζ Μαχάλ είναι ένας από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της Ινδίας και είχε κλείσει τον Μάρτιο, αφότου η κυβέρνηση επέβαλε lockdown για να ανακόψει τη διασπορά του νέου κορονοϊού.

Όταν άνοιξε ξανά τον Σεπτέμβριο, οι επισκέπτες είχαν επιτραπεί υπό αυστηρούς περιορισμούς, ωστόσο τοπικοί αξιωματούχοι αναφέρουν πως ο αριθμός των επισκεπτών εκτοξεύτηκε τις τελευταίες εβδομάδες, αναγκάζοντάς τους να αυξήσουν το όριο των τουριστών από τους 10.000 την ημέρα.

«Το όριο αυξήθηκε σε 15.000 εισιτήρια την ημέρα, προκειμένου κάθε τουρίστας να μπορεί να αγοράσει ένα εισιτήριο και να θαυμάσει το μνημείο», δήλωσε ο αρχαιολόγος Βάσαντ Κουμάρ Σουαρνκάρ.

Σήμερα, χιλιάδες τουρίστες, πολλοί χωρίς να φορούν μάσκα, συνέρευσαν στο Ταζ Μαχάλ, με αποτέλεσμα να προκληθεί συνωστισμός μπροστά από τα εκδοτήρια εισιτηρίων.

Αξιωματούχοι προειδοποίησαν χθες ότι ο συνωστισμός στα τουριστικά αξιοθέατα θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέα έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού, δεδομένης και της ανησυχίας για την ανίχνευση και στην Ινδία του νέου και πιο μολυσματικού στελέχους του κορονοϊού από τη Βρετανία.

Η Ινδία καταγράφει τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων Covid-19 στον κόσμο, μετά τις ΗΠΑ, ενώ σχεδόν 148.500 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τη νόσο.

To άρθρο Ινδία: Χιλιάδες κόσμου στο Ταζ Μαχάλ παρά τον φόβο για τον κορονοϊό δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ