1 Δεκεμβρίου 2021

“Ιστορικό γεγονός για την τοπική Εκκλησία”. Ενθρονίστηκε ο νέος Ηγούμενος της Ι.Μ. Παναγίας Προυσιώτισσας π. Ιωαννίκιος (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Ιστορικό γεγονός για την τοπική Εκκλησία χαρακτήρισε ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κ.κ. Γεώργιος την ενθρόνιση του αρχιμανδρίτη π. Ιωαννίκιου ως νέου Ηγουμένου στην Ιερά Μονή Παναγίας της Προυσιώτισσας.

Η τελετή ενθρόνισης έγινε το απόγευμα (17:00) της Κυριακής, 17 Οκτωβρίου 2021, σε κλίμα θρησκευτικής ευλάβειας, μεγαλοπρέπειας αλλά και συγκίνησης, με τη συμμετοχή του Μητροπολίτη Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ. Κοσμά, Λαρίσης & Τυρνάβου κ. Ιερώνυμου, δεκάδων κληρικών της οικείας αλλά και πολλών ακόμα μητροπόλεων, εκπροσώπων των τοπικών αρχών και εκατοντάδων πιστών.

Μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν, η Υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ευρυτανίας, Άρης Τασιός, ο Δήμαρχος Καρπενησίου, Νίκος Σουλιώτης, αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής κ.α.

Ο π. Ιωαννίκιος ανέλαβε και επίσημα καθήκοντα στη μονή όπου εκάρη μοναχός το μακρινό 1975· είχε τοποθετηθεί στη θέση του Ηγουμένου πριν από έναν χρόνο, ωστόσο η επίσημη ενθρόνισή του τελέστηκε χθες.

Εμφανώς συγκινημένος, ο Μητροπολίτης Καρπενησίου συνεχάρη θερμά τον αρχιμ. Π. Ιωαννίκιο και του ευχήθηκε καλή διακονική πορεία στο ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας Προυσιώτισσας, ενώ εξήρε το πολυετές έργο του στους κόλπους της Εκκλησίας.

«Σας εύχομαι, τα χρόνια που θα υπηρετήσετε εδώ στην Παναγία μας, να είναι χρόνια δημιουργικά και, πρωτίστως από πνευματικής πλευράς, να προσφέρετε ό,τι καλύτερο μπορείτε σε αυτόν τον πονεμένο τόπο (…)», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο επιχώριος ποιμενάρχης και ευχαρίστησε όλους όσοι υπηρέτησαν το μοναστήρι στο διάβα των δεκαετιών.

Από αριστερά: Ο νέος Ηγούμενος της Ι.Μ. Παναγίας Προυσιωτίσσης, αρχιμ. π. Ιωαννίκιος, και οι Μητροπολίτες Λαρίσης, Αιτωλίας & Ακαρνανίας και Καρπενησίου

Ο νέος Ηγούμενος, Αρχιμανδρίτης π. Ιωαννίκιος (κατα κόσμον Νικόλαος) Βαρβαρέλης, γεννήθηκε στον Αλμυρό Μαγνησίας το 1956. Διετέλεσε επί  σειρά ετών κληρικός των Μητροπόλεων Δημητριάδος και Λαρίσης.

Αναλυτικό ρεπορτάζ (ομιλίες, δηλώσεις κ.α.) θα διαβάσετε στα Ευρυτανικά Νέα που κυκλοφορούν την Τετάρτη 20/10/2021

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ