Ισχυρός μετασεισμός 5,9 Ρίχτερ στη Θεσσαλία, ταρακουνήθηκε η Ευρυτανία

Ισχυρός μετασεισμός από τη σειρά σεισμών που “έδωσε” 6 Ρίχτερ στη Θεσσαλία, σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης (4/3) και έγινε αισθητός στην Ευρυτανία, τη Στερεά, τη Δυτική Ελλάδα, ακόμα και την Αττική.

Σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση του Γεωδυναμικού, είχε μέγεθος 5,9 Ρίχτερ και επίκεντρο την ίδια περιοχή, 17 χιλιόμετρα Ν-ΝΔ από την Ελασσόνα. Το εστιακό βάθος της δόνησης υπολογίστηκε στα 10χλμ.

Για «σεισμό – έκπληξη», δεδομένου ότι είχε ανάλογο μέγεθος του κυρίου σεισμικού γεγονότος έκανε λόγο ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας, σχολιάζοντας τη νέα δόνηση που έπληξε την Θεσσαλία.

Ο κ. Λέκκας, τόνισε ότι ενεργοποιήθηκε ένας άλλος κλάδος του ρήγματος, ο οποίος δεν ήταν γνωστός μέχρι σήμερα, λίγο βορειότερα από το επίκεντρο του σεισμού της Τετάρτης. «Το ευτύχημα είναι ότι ξεφεύγει από τις κατοικημένες περιοχές» σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΤ.

Εμφανίστηκε πάντως επιφυλακτικός για τη φύση του σεισμού: «Μπορεί να χαρακτηριστεί ως μετασεισμός αλλά πρέπει να δούμε την εξέλιξη του φαινομένου».

Τοπικές ειδήσεις
Επικαιρότητα
Αθλητικά