22 Ιουνίου 2021

Ιταλία: Γιατροί και νοσηλευτές δεν πήραν άδεια για το Πάσχα εκτός από έναν

Ιταλία: Γιατροί και νοσηλευτές δεν πήραν άδεια για το Πάσχα εκτός από έναν

Η λέξη «προκλητικός», είναι λίγη για να περιγράψει κανείς την συμπεριφορά του υπεύθυνου συντονισμού των πρώτων βοηθειών της ευρύτερης περιοχής του Τορίνο. Η οργή στην Ιταλία είναι μεγάλη και όχι άδικα. 

Ειδικά στο Τορίνο που έχει πληγεί απίστευτα από την πανδημία και λόγω της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που έχει κηρυχθεί σε όλη τη χώρα, στο προσωπικό των νοσοκομείων έγινε προφορική σύσταση να μην πάρει άδεια, ούτε κατά το επόμενο τριήμερο, δηλαδή για το Πάσχα των Καθολικών.

Κι αυτό είναι ακόμα μια θυσία για να βοηθηθούν ασθενείς με κορονοϊό και να συνεχιστεί η εκστρατεία εμβολιασμού των πολιτών.

Την ίδια ώρα, όμως, σε ρεπορτάζ της δημόσιας τηλεόρασης Rai, εμφανίστηκε να κάνει δηλώσεις από θέρετρο έξω από την Γένοβα (με μάσκα και πετσέτα θαλάσσης στον ώμο) ο Μάριο Ραβιόλο, υπεύθυνος συντονισμού των πρώτων βοηθειών της ευρύτερης περιοχής του Τορίνο. «Κρίμα που χάθηκε η ευκαιρία των ημερών αυτών, κυρίως για τις εμπορικές επιχειρήσεις», δήλωσε ο Ραβιόλο, σε δημοσιογράφο της Rai.

Πολλοί συνεργάτες του τον αναγνώρισαν και άρχισαν να διαμαρτύρονται, κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Εμείς στην δουλειά, και εκείνος για μπάνιο στη θάλασσα», «αυτή η συμπεριφορά μας αφήνει άναυδους», σχολίασαν Ιταλοί νοσηλευτές.

Όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα La Stampa, παράλληλα, μένει να εξακριβωθεί πώς ο Ραβιόλο μπόρεσε να μεταβεί στο συγκεκριμένο θέρετρο, από τη στιγμή που στη φάση αυτή δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις μεταξύ των περιφερειών.

Ο Ραβιόλο υπερασπίσθηκε τον εαυτό του, απαντώντας ότι «πήγε στην θάλασσα πριν ισχύσει η απαγόρευση για τις μετακινήσεις» και πως δεν υπάρχει γραπτή εντολή που να απαγορεύει στο προσωπικό των νοσοκομείων, να ζητήσει άδεια.

To άρθρο Ιταλία: Γιατροί και νοσηλευτές δεν πήραν άδεια για το Πάσχα εκτός από έναν δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Τοπικές ειδήσεις
Επικαιρότητα
Αθλητικά