5 Φεβρουαρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Ιταλία: «Στροφή» Σαλβίνι για μεταναστευτικό στην προσπάθεια να συμμετέχει στη νέα κυβέρνηση

Ιταλία: «Στροφή» Σαλβίνι για μεταναστευτικό στην προσπάθεια να συμμετέχει στη νέα κυβέρνηση

Ο γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, πραγματοποίησε σήμερα, μια «στροφή» στο μεταναστευτικό και προσφυγικό για την Ιταλία.

Και αυτό γιατί ο Σαλβίνι κσι το κόμμα του δεν αποκλείεται να συμμετέχουν στη νέα κυβέρνηση που προσπαθεί να συνθέσει ο Μάριο Ντράγκι.

«Σε ό,τι αφορά το θέμα της μετανάστευσης, θα προτείνουμε να υιοθετηθεί η ευρωπαϊκή νομοθεσία. Εμείς θα είμαστε ικανοποιημένοι αν η μετανάστευση, στην Ιταλία, τύχει της ίδιας αντιμετώπισης με τη Γαλλία και τη Γερμανία. Με τους ίδιους κανόνες», τόνισε ο Σαλβίνι.

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά την άφιξη 422 μεταναστών και προσφύγων, σήμερα στη Σικελία, ο γραμματέας της Λέγκα πρόσθεσε ότι «πρέπει να δραστηριοποιηθεί και η Ευρώπη, στην αντιμετώπιση ενός προβλήματος που δεν αφορά μόνον την Ιταλία».

Tα ιταλικά μέσα ενημέρωσης υπογραμμίζουν ότι είναι η πρώτη φορά που η Λέγκα δεν αναφέρεται, με αρνητικά σχόλια, στη μεταφορά στην ξηρά «απελπισμένων της θάλασσας» που διασώθηκαν από κάποια μη κυβερνητική οργάνωση στα ανοικτά της Λιβύης.

Αύριο, στα πλαίσια του δεύτερου γύρου συναντήσεών του με τα ιταλικά κόμματα, ο Ιταλός εντολοδόχος πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι θα έχει νέα συνάντηση και με την αντιπροσωπεία της Λέγκα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

To άρθρο Ιταλία: «Στροφή» Σαλβίνι για μεταναστευτικό στην προσπάθεια να συμμετέχει στη νέα κυβέρνηση δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Generated by Feedzy