Ιωάννης Αγγελικούσης: Συλλυπητήρια από Κυριάκο Μητσοτάκη – «Η ελληνική ναυτοσύνη θρηνεί τον κορυφαίο της καπετάνιο»

Ιωάννης Αγγελικούσης: Συλλυπητήρια από Κυριάκο Μητσοτάκη – «Η ελληνική ναυτοσύνη θρηνεί τον κορυφαίο της καπετάνιο»

Την θλίψη του για τον θάνατο του εφοπλιστή Γιάννη Αγγελικούση εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε δήλωσή του αναφέρει ότι η ελληνική ναυτοσύνη θρηνεί τον κορυφαίο της καπετάνιο έναν άνθρωπο που κατέκτησε τους ωκεανούς, υψώνοντας την γαλανόλευκη στα σκάφη του και έμεινε Ελληνας μέχρι το τέλος.

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός αναφέρει στη δήλωσή του. «Ο παγκόσμιος εφοπλισμός έχασε, σήμερα, έναν από τους πρωταγωνιστές του και η ελληνική ναυτοσύνη θρηνεί τον κορυφαίο της καπετάνιο. Ο Γιάννης Αγγελικούσης τίμησε τη θαλασσινή παράδοση και την πατρίδα μας με κάθε τρόπο: Κατέκτησε τους ωκεανούς, υψώνοντας την γαλανόλευκη στα σκάφη του. Μετέφερε στην Ελλάδα την  έδρα των δραστηριοτήτων του, ενισχύοντας σημαντικά τη ναυτική της εκπαίδευση. Και, όταν χρειάστηκε, όπως στη διάρκεια της πρόσφατης πανδημίας, βοήθησε στη μάχη για την υγεία με αθόρυβες δωρεές. Ναυτικός και Έλληνας μέχρι το τέλος.

Παραλαμβάνοντας την σκυτάλη της προκοπής από τον πατέρα του Αντώνη, ήρωα του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου και ιδρυτή της οικογενειακής εμπορικής αρμάδας, ο Γιάννης Αγγελικούσης και η αδελφή του Άννα κυριάρχησαν με τους στόλους τους στα κύματα του κόσμου. Το πηδάλιο του Γιάννη περνά, τώρα, στα δυνατά χέρια της μοναχοκόρης του Μαρίας. Και είναι σίγουρο ότι και η δική της πυξίδα θα δείχνει μόνο μπροστά.

Αυτές τις δύσκολες στιγμές, η σκέψη μου είναι στην οικογένεια και τους δικούς του ανθρώπους».

To άρθρο Ιωάννης Αγγελικούσης: Συλλυπητήρια από Κυριάκο Μητσοτάκη – «Η ελληνική ναυτοσύνη θρηνεί τον κορυφαίο της καπετάνιο» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Τοπικές ειδήσεις
Επικαιρότητα
Αθλητικά