28 Νοεμβρίου 2021

Κέρκυρα: Την συνδρομή του στρατού ζητά η ΠΙΝ – Βοήθεια από το ΤΕΕ ζητά η δήμαρχος

Με έγγραφο του προς την γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Νίκος Μηλιώτης ζητά την συνδρομή κλιμακίου των Τεχνικών Υπηρεσιών του Στρατού.

Ο κ. Μηλιώτης υπογραμμίζει ότι “το νησί βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με σοβαρές ζημιές στο δημοτικό, επαρχιακό και αγροτικό δίκτυο, ενώ έχει διακοπεί η επικοινωνία χωριών μεταξύ τους”. Για τους λόγους αυτούς τονίζει, “είναι απόλυτη ανάγκη να συνδράμει το έργο των Τ.Υ. της Π.Ε. Κέρκυρας και της Πολιτικής Προστασίας, κλιμάκιο των Τεχνικών Υπηρεσιών του στρατού”.

Παράλληλα η δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας, Μερόπη Υδραίου, ζήτησε την συνδρομή του παραρτήματος Κέρκυρας του ΤΕΕ με εξειδικευμένους  μηχανικούς, που θα συνεπικουρήσουν τα κλιμάκια των υπηρεσιών του Δήμου ώστε να  γίνει ακριβής καταγραφή των προβλημάτων που παρουσιάζονται σε πλαγιές διαφόρων περιοχών του Δήμου, όπου η γεωλογία των εδαφών είναι χαλαρή.

Ειδικά για τις περιοχές αυτές, η Δήμαρχος επισήμανε ότι απαιτείται και έρευνα από το Ινστιτούτο Γεωλογικών Ερευνών, ώστε να υπάρξει ακριβής καταγραφή της κατάστασης και στη συνέχεια να γίνουν όλες οι απαιτούμενες παρεμβάσεις και έργα με άρτιο τεχνικά τρόπο, ώστε να ελαχιστοποιηθούν ανάλογες συνέπειες έκτακτων και έντονων καιρικών φαινομένων, στο μέλλον.

www.ertnews.gr

Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ