13 Ιουνίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Κίνα: «Μάχη» με τον κορονοϊό – Εκατομμύρια θανάτους «βλέπουν» οι επιδημιολόγοι

Στην Κίνα τον εφιαλτικό αριθμό του ενός εκατομμυρίου αναμένεται να ξεπεράσει ο αριθμός των νεκρών από κορονοϊό, καθώς εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μολυνθεί μέσα σε λίγες εβδομάδες, με τους επιδημιολόγους να εκτιμούν πως ο συνολικός αριθμός των νεκρών θα ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο.

Το κινεζικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν τρεις θάνατοι ασθενών εξαιτίας της COVID-19, έναντι πέντε το προηγούμενο, με τον επίσημο απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας στην αχανή ασιατική χώρα των 1,41 δισεκ. κατοίκων να φθάνει τους 5.267 από τα τέλη του 2019.

Στη Σαγκάη, οι νέοι επιδιώκουν να κολλήσουν, προκειμένου να επιστρέψουν γρήγορα στους κανονικούς ρυθμούς της ζωής τους, την ώρα που το Πεκίνο ανακοίνωσε ότι αναθεωρεί τα πρωτόκολλα πρόληψης και ελέγχου.

Υπενθυμίζεται ότι είναι υποχρεωτικό το διαγνωστικό τεστ 48 ωρών και η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας για τους ταξιδιώτες από την Κίνα που φθάνουν στη Ελλάδα, όπως και στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.

Επιμέλεια: Λήδα Παπαδοπούλου

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ