Κίνα: 124 κρούσματα κορονοϊού σε μια μέρα – «Συναγερμός» για τους ασυμπτωματικούς

Κίνα: 124 κρούσματα κορονοϊού σε μια μέρα – «Συναγερμός» για τους ασυμπτωματικούς

Το υπουργείο Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι ως τα μεσάνυχτα της Κυριακής ενημερώθηκε για την επιβεβαίωση 124 κρουσμάτων του κορονοϊού, από 80 την προηγουμένη. Οι ειδικοί αποδίδουν την αύξηση αυτή κατά κύριο λόγο σε μέχρι τώρα ασυμπτωματικούς φορείς που εκδήλωσαν όμως πλέον συμπτώματα της COVID-19 στη βορειοανατολική επαρχία Τζιλίν.

Η ηπειρωτική Κίνα είναι αντιμέτωπη με το σοβαρότερο και πιο επίμονο ξέσπασμα της πανδημίας από τον Μάρτιο του 2020 τις τελευταίες εβδομάδες.

Από τα 117 κρούσματα που οφείλονταν σε μόλυνση στην κοινότητα, οι 67 περιπτώσεις, εκ των οποίων 64 ήταν μέχρι χθες ασυμπτωματικοί φορείς, διαγνώστηκαν στην Τζιλίν. Η επαρχία Χεϊλονγκτζιάνγκ κατέγραψε 35 κρούσματα, η Χεμπέι επιβεβαίωσε 11.

Click4more: Ανελέητος ο κορονοϊός στις ΗΠΑ: Έσπασε το φράγμα των 25 εκατ. κρουσμάτων

Μολονότι ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει συγκριτικά χαμηλός σε σχέση με αυτούς που ανακοινώνονται σε πολλές άλλες χώρες, η κυβέρνηση της πολυπληθέστερης χώρας στον πλανήτη είναι αποφασισμένη να ελέγξει την κατάσταση, καθώς τον επόμενο μήνα εορτάζεται το κινεζικό σεληνιακό νέο έτος και εκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να ταξιδέψουν.

Οι αρχές στις περιοχές που πλήττονται επιβάλλουν τοπικά lockdown που αφορούν εκατομμύρια πολίτες, περιορίζουν τις μετακινήσεις, κάνουν μαζικά τεστ για να περιορίσουν τα ξεσπάσματα.

Ο αριθμός των επιλεγόμενων ασυμπτωματικών φορέων που εντοπίστηκαν χθες — το υπουργείο δεν τους συμπεριλαμβάνει στα επιβεβαιωμένα κρούσματα — μειώθηκε σε 45, από 92 την προηγουμένη.

Στα νοσοκομεία της Κίνας νοσηλεύονται 1.850 ασθενείς με την COVID-19 (+50 σε σχέση με την προηγουμένη), εκ των οποίων 109 σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση (+14).

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας στη χώρα όπου έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του ο νέος κορονοϊός τον Δεκέμβριο του 2019 ανέρχεται σε 4.635 νεκρούς επί συνόλου 89.115 μολύνσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

To άρθρο Κίνα: 124 κρούσματα κορονοϊού σε μια μέρα – «Συναγερμός» για τους ασυμπτωματικούς δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Τοπικές ειδήσεις
Επικαιρότητα
Αθλητικά