15 Ιουνίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Καζάνι που βράζει ο ΣΥΡΙΖΑ: Νέο άνοιγμα στην ομάδα Αχτσιόγλου από Στ. Κασσελάκη – «Σταθερά τείνω χείρα φιλίας»

Το τετ α τετ του Αλέξη Τσίπρα με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη πυροδοτεί νέα σενάρια για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, που εξακολουθεί να βιώνει βαθύ ρήγμα στο εσωτερικό του. Η αρνητική αναφορά του Στέφανου Κασσελάκη στο μαξιλάρι των 37 δισ. της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, άναψε φωτιές, με σειρά στελεχών – οι περισσότεροι εκ των οποίων βρίσκονται ήδη εκτρός κόμματος – να κατακεραυνώνουν τον νέο πρόεδρο, μιλώντας για χτήπημα κατά του Αλέξη Τσίπρα. Στο μεταξύ, αβέβαιο παραμένει το επόμενο βήμα της Έφης Αχτσιόγλου, η οποία απουσιάζει από τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου.

Κασσελάκης: Νέο άνοιγμα στην ομάδα Αχτσιόγλου – «Σταθερά τείνω χείρα φιλίας»

Κατά τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου έγινε ενημέρωση για την κατατεθείσα πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για το δυστύχημα – έγκλημα των Τεμπών, με τον πρόεδρο του κόμματος, Στέφανο Κασσελάκη, να εκφράζει την αποφασιστικότητά του για την απρόσκοπτη και πλήρη διαλεύκανση και απόδοση ευθυνών.

Ο πρόεδρος του κόμματος επέμεινε στην ανάγκη για ενότητα και συσπείρωση σε αυτή την δύσκολη για το κόμμα συγκυρία, επαναλαμβάνοντας ότι «σταθερά τείνω χείρα φιλίας».

Τόνισε δε, την ανάγκη ενός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ως ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση, που θα συνεχίσει να εκφράζει τη λαϊκή βούληση και εντολή.

Επίσης, έγινε εκτενής συζήτηση για τον σχεδιασμό του κόμματος για τα αναπτυξιακά-θεματικά συνέδρια, στο πλαίσιο της απόφασης της ΚΕ.

«Γρίφος» τα επόμενα βήματα Αχτσιόγλου – Το βλέμμα στην πανελλαδική συνδιάσκεψη

Αρκετά πριν από τη συνεδρίαση, ήδη από την Τρίτη (14/11) η κ. Αχτσιόγλου είχε ενημερώσει ότι δεν θα παρίστατο λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων. Από την Κουμουνδούρου, καταγράφουν την απουσία της ως δικαιολογημένη. Το Σαββατοκύριακο θα γίνει η διάσκεψη των μελών, εκατοντάδων μελών που είναι δίπλα στις θέσεις της κ. Αχτσιόγλου και των «6+6» και εκεί πλέον πιστεύεται ότι θα υπάρξει καλύτερη εικόνα για το τι μέλλει γενέσθαι και αν θα υπάρχουν άμεσες εξελίξεις, αν δηλαδή υπάρχει ακόμα πιθανότητα, η πλειοψηφία με τη μειοψηφία που έχει παραμείνει έως τώρα στο κόμμα, να μπορούν να συμπορευτούν. Αν και μοιάζει δύσκολο, στελέχη συνεχίζουν να στέλνουν ενωτικά μηνύματα και φαίνεται να καταβάλλονται προσπάθειες για να μην προχωρήσει νέο πολιτικό «διαζύγιο».

«Φουντώνουν» τα σενάρια μετά το δείπνο Τσίπρα – Σακελλαρίδη

Σχετικά με τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, δεν υπάρχει εικόνα για το περιεχόμενο της. Η μόνη διαρροή από την πλευρά πηγών κοντά στον κ. Τσίπρα – κλείνοντας τα σενάρια που αναπτύχθηκαν – είναι ότι ο πρώην πρωθυπουργός συναντάται κατά καιρούς με φίλους και πρώην συνεργάτες και ότι δεν πρέπει όλα να τα συνδέουμε με την πολιτική επικαιρότητα. Ο κ. Τσίπρας έχει αποδείξει ότι επιθυμεί να μην εμπλέκουν το όνομά του με τις εξελίξεις στο κόμμα. Κατά πολλούς, αυτή του η στάση σχετίζεται με το ρόλο του ως ενωτικού παράγοντα και αυτό φαίνεται ότι συνεχίζει να πράττει. Υπενθυμίζεται ότι έχει επιλέξει να μην κάνει δημόσια παρέμβαση έως τώρα.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Παντελάκης | ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ