28 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Καιρός: Έρχεται μια από τις ισχυρότερες ψυχρές εισβολές της τελευταίας δεκαετίας

καιρός

Ο… κακός μας ο καιρός! Για μια ισχυρότατη παγωνιά που θα ξεκινήσει από την ερχόμενη Παρασκευή, 12.02.2021, κάνουν λόγο οι μετεωρολόγοι προετοιμάζοντάς μας για πολικές θερμοκρασίες, μετά το «παράθυρο» καλοκαιρίας που έκανε την εμφάνισή του τις προηγούμενες ημέρες.

Ο Στρατής Βουγιούκας, φυσικός – μετεωρολόγος και επιστημονικός συνεργάτης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών δίνει στο newsit.gr την εκτίμησή του για το τι «πρόσωπο» θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ημέρες.

Όπως λέει ο ίδιος, μετά τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν τις προηγούμενες ημέρες στη χώρα, θεαματική θα είναι η μεταβολή του καιρού ο οποίος από την Παρασκευή και κυρίως από το Σαββατοκύριακο και μετά θα δείξει ένα πολύ διαφορετικό πρόσωπο με επικράτηση πολύ θυελλωδών βοριάδων και κάθετη πτώση της θερμοκρασίας η οποία θα είναι 15 βαθμών τουλάχιστον. Παράλληλα, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας ακόμα και σε πεδινά, παραθαλάσσια και νησιωτικά τμήματα.

Ο καιρός στην Αττική

Στην Αττική είναι εξαιρετικά πιθανό να εκδηλωθούν χιονοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρους του νομού κυρίως από το απόγευμα της Κυριακής και την Δευτέρα. Οι ελάχιστες θερμοκρασίες στην Αττική από την Δευτέρα θα πέσουν κάτω από το 0 ενώ οι μέγιστες δεν θα ξεπερνούν τους 3 με 5 βαθμούς.

Η ψυχρή αυτή εισβολή θα είναι από τις ισχυρότερες της τελευταίας της δεκαετίας στη χώρα μας

Σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας που τις τελευταίες ημέρες φλέρταραν με τους 20 βαθμoύς θα επικρατήσει ολικός παγετός, δηλαδή οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν καθ’ όλη τη διάρκεια ρου 24ωρου κάτω από το μηδέν ενώ θα σημειωθούν και ελάχιστες θερμοκρασίες που ενδέχεται να πέσουν και κάτω από τους -15.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία οι χαμηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν τουλάχιστον ως τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, διάστημα κατά το οποίο είναι πιθανό να εκδηλώνονται χιονοπτώσεις κατά τόπους.

Δεδομένου ότι για τον καιρό που θα επικρατήσει από το Σαββατοκύριακο και μετά μεσολαβούν αρκετές ημέρες θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση με νεότερες ανακοινώσεις και νεότερα προγνωστικά στοιχεία.

Ρεπορτάζ: Δήμητρα Τριανταφύλλου.

To άρθρο Καιρός: Έρχεται μια από τις ισχυρότερες ψυχρές εισβολές της τελευταίας δεκαετίας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ