5 Οκτωβρίου 2022

ΜΕΝΟΥ

Καιρός: Ακραίες θερμοκρασίες και πλημμύρες τον Ιανουάριο – Τι δείχνουν τα προγνωστικά μοντέλα

Καιρός: Ακραίες θερμοκρασίες και πλημμύρες τον Ιανουάριο – Τι δείχνουν τα προγνωστικά μοντέλα

ΚΑΙΡΟΣ: Δύσκολο ο Ιανουάριος 2021 για όλη τη Ευρώπη, σύμφωνα με την πρόγνωση των ειδικών. Τα προγνωστικά γραφήματα δύο επιστημόνων δείχνουν έναν Ιανουάριο με πολύ μεγάλο καιρικό ενδιαφέρον.

ΚΑΙΡΟΣ – ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ: Κρούουν τον κώδωνα οι ειδικοί, καθώς σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά μοντέλα, ο Ιανουάριος του 20201 αναμένερται να είναι ένας μήνας με ακραία καιρικά φαινόμενα. Σύμφωνα, μάλιστα, με όσα κοινοποίησε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο γνωστός μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο η πιθανότητα για ένα επεισόδιο αιφνίδιας στρατοσφαιρικής θερμανσης τον Ιανουάριο.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Σάκης Αρναούτογλου, οι Daniela I. και V. Domeisen του Ινστιτούτου Ατμοσφαιρικής και Κλιματικής επιστήμης στην Ζυρίχη της Ελβετίας, περιγράφουν στο περιοδικό Νature https://nature.com/articles/s43247-020-00060-z πως τέτοιου είδους επεισόδια στην ανώτερη ατμόσφαιρα μπορούν να οδηγήσουν σε έντονα έως και ακραία καιρικά φαινόμενα στην επιφάνεια της γης.

Δείτε όλη την ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου στην προσωπική του σελίδα στο Facebook και τα αντόιστοιχα σχεδιαγράμματα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο κ. Αρναούτογλου, αξιοσημείωτη, σύμφωνα με τους μελετητές δείχνει η πιθανότητα για ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης και της Ασίας μέσα στον Ιανουάριο.

To άρθρο Καιρός: Ακραίες θερμοκρασίες και πλημμύρες τον Ιανουάριο – Τι δείχνουν τα προγνωστικά μοντέλα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Generated by Feedzy