5 Δεκεμβρίου 2022

ΜΕΝΟΥ

Καιρός / Διακόπτεται η παρατεταμένη ανομβρία στην Ευρυτανία. Επιδείνωση του καιρού προ των πυλών, με βροχές και καταιγίδες

Αλλάζει ο καιρός μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Μόλις τέσσερις ημέρες με βροχή (συνολικά 25 χιλιοστά νερού) καταγράφηκαν τον Οκτώβριο ’22 στο Καρπενήσι, ενώ χειρότερη ήταν η εικόνα του Σεπτεμβρίου (δύο ημέρες με βροχή, 14,6 χιλ. συν.).

Η παρατεταμένη ανομβρία φαίνεται, πάντως, ότι -έστω, προσωρινά- θα διακοπεί προσεχώς, καθώς οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό από τα δυτικά θα προκαλέσει επιδείνωση του καιρού, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τις μπόρες, τις πιθανές καταιγίδες και την πτώση της θερμοκρασίας.

Η Παρασκευή (4/11) θα κυλήσει με καλοκαιρία και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας στην Ευρυτανία, με τη θερμοκρασία σε μικρή πτώση (από 7 έως 20 η διακύμανση).

Το Σάββατο (5/11), από τα δυτικά θα αρχίσουν να αναπτύσσονται νεφώσεις, ωστόσο το πρωί φαίνεται να κυλά χωρίς γενικευμένα φαινόμενα. Επιδείνωση του καιρού διαφαίνεται μετά τις μεσημβρινές ώρες, καθώς η κακοκαιρία -που ήδη θα δίνει βροχές στο Ιόνιο και στα δυτικά παράκτια- θα αρχίσει να επηρεάζει και το μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας.

Βροχές, μπόρες και καταιγίδες περιμένουμε απογευματινές και βραδινές ώρες στην Ευρυτανία, ενώ κατά τόπους ίσως τα φαινόμενα λάβουν πρόσκαιρα και έντονο χαρακτήρα. Η θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση, δεν θα ξεπεράσει τους 17 βαθμούς, συνοδεία νοτίων ανέμων.

Κατά τόπους άστατος θα διατηρηθεί ο καιρός και την Κυριακή (6/11), παρότι οι περισσότερες βροχές θα εντοπίζονται -πλέον- στην ανατολική Ελλάδα. Σε περαιτέρω πτώση ο υδράργυρος, με τις μέγιστες στα επίπεδα των 11-12 βαθμών· σε βοριάδες θα στραφούν οι άνεμοι.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ