27 Ιανουαρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Καιρός / Κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο, κατά τόπους ισχυρές βροχές & καταιγίδες στην Ευρυτανία – Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ

Ισχυρές βροχοπτώσεις στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και στην Ευρυτανία.

Άστατος θα καταστεί ο καιρός στην Ευρυτανία στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου (10-11/12), διάστημα κατά το οποίο αναμένονται ισχυρές κατά τόπους βροχές ή και πιθανές καταιγίδες. Έκτακτο δελτίο εξέδωσε σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Η επιδείνωση θα ξεκινήσει από τα βορειοδυτικά, στη διάρκεια του Σαββάτου (10/12), και θα σταδιακά θα επεκταθεί και στην υπόλοιπη χώρα. Στην Ευρυτανία, αρχικά στα δυτικά θα αρχίσει αύριο να βρέχει, ενώ γρήγορα ο καιρός θα καταστεί άστατος στο σύνολο του νομού, με τάση ενίσχυσης των φαινομένων όσο βαδίζουμε προς το σαββατόβραδο. Ισχυρές βροχοπτώσεις αναμένονται ξημερώματα της Κυριακής (11/12), με τους μετεωρολόγους να εφιστούν προσοχή στις μετακινήσεις (πιθανές κατολισθήσεις, υπερχείλιση χειμάρρων κ.α.) στη διάρκεια της νύχτας. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το απόγευμα.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΥ

Η ΕΜΥ αναφέρει τα εξής:

“Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός το απόγευμα του Σαββάτου (10/12) από τα βορειοδυτικά και βαθμιαία έως και το βράδυ της Κυριακής (11/12) στην υπόλοιπη χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και τους θυελλώδεις νότιους ανέμους.

Πιο συγκεκριμένα:

1. Από το απόγευμα του Σαββάτου ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, από το βράδυ στη δυτική Πελοπόννησο, τη δυτική Μακεδονία, τα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας, την κεντρική Στερεά και από τη νύχτα στην ανατολική Πελοπόννησο (κυρίως στα νότια τμήματά της). Σημειώνεται ότι τα φαινόμενα κατά τη διάρκεια της νύχτας στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και τα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας θα είναι ιδιαίτερα έντονα.

2. Την Κυριακή ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται

α) στις προαναφερθείσες περιοχές μέχρι νωρίς το απόγευμα

β) στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από τις προμεσημβρινές μέχρι και τις βραδινές ώρες

γ) στα Δωδεκάνησα από το απόγευμα μέχρι αργά τη νύχτα

δ) στις Κυκλάδες και την Κρήτη τις μεσημβρινές και απογευματινές
ώρες

3. Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι 7 με 8 και την Κυριακή κυρίως στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο τοπικά έως 9 μποφόρ”.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ