2 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Καιρός / Κατά τόπους αξιόλογες βροχές σήμερα (28/11) στην Ευρυτανία, χιονίζει στο Βελούχι – Πότε αναμένεται βελτίωση (vid)

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού

Βαθύ βαρομετρικό χαμηλό από τη Βορειοδυτική Ευρώπη, κινούμενο γρήγορα νοτιοανατολικά προς την Αδριατική Θάλασσα θα προκαλέσει κύμα κακοκαιρίας στη χώρα μας την Τρίτη 28 και την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023, με θυελλώδεις ανέμους, βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες.

Στην Ευρυτανία, ήδη από τα ξημερώματα της Τρίτης (28/11) εκδηλώνονται κατά τόπους αξιόλογες βροχοπτώσεις. Η κακοκαιρία θα διατηρηθεί καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, στο σύνολο του νομού. Οι βροχές και οι καταιγίδες κατά τόπους θα είναι έντονες και αναμένονται σημαντικά́ ύψη βροχής κυρίως στη Δυτική Στερεά, στη Δυτική και Νότια Πελοπόννησο, στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και του Ανατολικού Αιγαίου, και στη Θράκη.

Εκτιμώμενο αθροιστικό ύψος βροχής σε χιλιοστά από την Τρίτη 28/11 έως και την Τετάρτη 29/11/2023 (48 ώρες συνολικά), όπως υπολογίζεται από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Την Τετάρτη (29/11) τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στο Ανατολικό Αιγαίο, όπου έως τις μεσημεριανές ώρες αναμένονται βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες, ενώ τοπικές βροχές αναμένονται σε Νότια και Δυτική Πελοπόννησο, Δυτική Στερεά, Ήπειρο, Κυκλάδες και τις πρώτες πρωινές ώρες σε Ανατολική Στερεά και Νότια Εύβοια. Πολύ πιο τοπικά και ασθενή θα είναι τα φαινόμενα στην Ευρυτανία την Τετάρτη 29/11.

Παράλληλα, χιονοπτώσεις σημειώνονται στα μεγάλα υψόμετρα, όπως στο Χιονοδρομικό Κέντρο στο Βελούχι (1.850μ.), όπου το θερμόμετρο δείχνει λίγο πάνω από το μηδέν.

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού της Ευρυτανίας, στα Ευρυτανικά Νέα που κυκλοφορούν την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ