17 Ιουνίου 2021

Καιρός / Παρατεταμένη ανομβρία στην Ευρυτανία, έχει βρέξει… μία φορά από τα τέλη Απριλίου – Πιθανές μπόρες προσεχώς

Έντονη και παρατεταμένη είναι η απουσία βροχών που καταγράφεται τον εφετινό Μάιο στην Ευρυτανία -και στο σύνολο, σχεδόν, της επικράτειας. Είναι χαρακτηριστικό πως κατά τη διάρκεια του τρέχοντος μήνα, στο Καρπενήσι έχει βρέξει… μία φορά (15/5)· ο Μάης του ’21 θα χαρακτηριστεί ως ένας από τους πλέον άνομβρους ανοιξιάτικους μήνες των τελευταίων -αρκετών- ετών.

Πάντως, η προοπτική του καιρού δίνει βάσιμες ελπίδες για ανατροπή της εδραιωμένης συνθήκης ανομβρίας, καθώς, προσεχώς, φαινόμενα αστάθειας είναι πιθανόν να κάνουν την εμφάνισή τους, κυρίως από τις αρχές της νέας εβδομάδας.

Το Σάββατο 29/5 ο καιρός θα διατηρηθεί αίθριος, ηλιόλουστος στην Ευρυτανία, με τη θερμοκρασία σε συνηθισμένα για την εποχή επίπεδα (έως 24c οι μέγιστες στο Καρπενήσι). Από δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις θα πνέουν οι άνεμοι.

Την Κυριακή 30/5 ο καιρός θα παρουσιάσει βαθμιαία μεταβολή. Οι νεφώσεις θα είναι περισσότερες και δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν τοπικές βροχές μικρής διάρκειας μετά το μεσημέρι. Στα ίδια επίπεδα οι τιμές του υδραργύρου, άνεμοι ΝΔ.

Πιο ευνοϊκές για την εκδήλωση βροχών και καταιγίδων θα είναι οι συνθήκες τη Δευτέρα 31/5· γρήγορα τα σύννεφα θα πυκνώσουν και είναι πιθανό να βρέξει. Πτώση θα καταγράψει η θερμοκρασία, που δεν θα ξεπεράσει τους 20-21 βαθμούς.

Η αστάθεια φαίνεται πως θα διατηρηθεί καθόλη τη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας, επιφέροντας φαινόμενα (μπόρες-καταιγίδες) με έντονη τοπικότητα.

Τοπικές ειδήσεις
Επικαιρότητα
Αθλητικά