30 Σεπτεμβρίου 2022

ΜΕΝΟΥ

Καιρός / Πιθανές μπόρες και καταιγίδες τα επόμενα 24ωρα (και) στην Ευρυτανία. Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης εξέδωσε η ΕΜΥ

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού, με αυξημένες πιθανότητες για μπόρες και στην Ευρυτανία, λίγο πριν τη γιορτή της Παναγίας.

Με γενικά ήπιο καιρό, ηλιοφάνεια και φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες κύλησε το πρώτο 10ήμερο του Αυγούστου στην Ευρυτανία· στο Καρπενήσι τα θερμόμετρα δεν έδειξαν πάνω από 29 βαθμούς. Στα προσεχώς, οι πιθανότητες εκδήλωσης φαινομένων αστάθειας (μπόρες-καταιγίδες) θα είναι αυξημένες όσο πλησιάζουμε τον Δεκαπενταύγουστο, ενώ η ΕΜΥ προειδοποιεί για αλλαγή του καιρικού σκηνικού, εκδίδοντας έκτακτο δελτίο επιδείνωσης.

Μεγάλες πιθανότητες για μπόρες και καταιγίδες θέτει και η Ευρυτανία -κυρίως- κατά τη διάρκεια της Παρασκευής, 12 Αυγούστου, όπως και την Κυριακή (14/8). Τοπικά δεν αποκλείεται τα φαινόμενα να αποκτήσουν έντονο χαρακτήρα, γι’ αυτό απαιτείται η δέουσα προσοχή.

Αλλαγή θα παρουσιάσει το καιρικό σκηνικό στη χώρα μας τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες των επόμενων ημερών, με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, από την Πέμπτη 11/8 έως και τη Δευτέρα 15/8 τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα εκδηλώνονται τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρα μας. Παρόλα αυτά, λόγω της περιόδου των θερινών διακοπών, ιδιαίτερη προσοχή και μέριμνα θα πρέπει να δοθεί στις θαλάσσιες δραστηριότητες, αφού φαινόμενα συνοδευόμενα πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια) αναμένονται και στις θαλάσσιες περιοχές κυρίως του Βορείου Αιγαίου (Χαλκιδική, νησιά Βορειοανατολικού Αιγαίου και Σποράδες) και του Κεντρικού Ιονίου.

Έκτακτο από την ΕΜΥ

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία αναφέρει τα εξής:

«Έντονη αστάθεια στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα, κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, το επόμενο τριήμερο, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις. Τα ισχυρά φαινόμενα θα κορυφωθούν τη Κυριακή (14/8/2022), ενώ τη Δευτέρα (Δεκαπενταύγουστος) ο καιρός προβλέπεται βελτιωμένος.

Την Παρασκευή (12/8) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από νωρίς στην κεντρική Μακεδονία και από μεσημβρινές ώρες στη δυτική Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία και τη δυτική και την κεντρική Στερεά (κυρίως στην Αιτωλοακαρνανία και την Ευρυτανία). Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Το Σάββατο (13/8) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και το Ιόνιο. Τα έντονα φαινόμενα στη Μακεδονία θα συνεχιστούν και τη νύχτα προς την Κυριακή.

Την Κυριακή (14/8), ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια και το βορειοανατολικό Αιγαίο. Τη νύχτα προς τη Δευτέρα τα ισχυρά φαινόμενα θα περιοριστούν στη βορειοανατολική Ελλάδα (τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο), ενώ σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα βελτιωθεί».

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ