2 Δεκεμβρίου 2021

Καιρός / Πολύ ισχυρές βροχές το επόμενο διήμερο στην Ευρυτανία, έκτακτο δελτίο εξέδωσε η ΕΜΥ

Αξιόλογη μεταβολή θα παρουσιάσει προσεχώς ο καιρός (και) στην Ευρυτανία, με βροχές, μπόρες και καταιγίδες να εκδηλώνονται το επόμενο διήμερο.

Ήδη, από τα ξημερώματα της Τετάρτης (9/12), σύστημα από τα δυτικά θα φέρει επιδείνωση του καιρού, με φαινόμενα -τοπικά ισχυρά- να εκδηλώνονται στη διάρκεια της ημέρας και κυρίως μετά το μεσημέρι. Παράλληλα, αξιόλογες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα μεγάλα υψόμετρα. Η θερμοκρασία, ωστόσο, δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή, με τις μέγιστες τιμές στα επίπεδα των 8-10 βαθμών. Οι άνεμοι θα πνέουν από Δ-ΝΔ διευθύνσεις.

Με άστατο καιρό, κατά τόπους έντονες βροχοπτώσεις και χιόνια στα υπερ-ορεινά της Ευρυτανίας, θα ξεκινήσει και η Πέμπτη (10/12). Θα σημειωθούν, πιθανόν, μεγάλα ύψη βροχής και γι’ αυτόν τον λόγο συνίσταται η δέουσα προσοχή (πχ για «φουσκωμένα» ρέματα). Από αργά το βράδυ ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται. Η θερμοκρασία θα καταγράψει πτώση και η ψύχρα θα είναι πιο αισθητή. Άνεμοι ΝΔ.

Για την επικείμενη μεταβολή του καιρού, η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο, όπου αναφέρει τα εξής:

“1. Από τις βραδινές ώρες της Τρίτης (08-12-2020) θα επηρεαστούν τα νησιά του Ιονίου και από αργά τη νύχτα η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η δυτική Μακεδονία.

2. Την Τετάρτη (09-12-2020) εκτός από τις προαναφερθείσες περιοχές, από τις μεσημβρινές ώρες θα επηρεαστούν επίσης η κεντρική Στερεά, η Θεσσαλία, οι Σποράδες, σταδιακά η δυτική Πελοπόννησος, η κεντρική Μακεδονία και από τις βραδινές ώρες η ανατολική Μακεδονία και η Θράκη.

3. Από το απόγευμα της Πέμπτης (10-12-2020), θα επηρεαστούν επίσης οι Κυκλάδες, η Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Η ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), η Εύβοια και η ανατολική Πελοπόννησος θα επηρεαστούν πρόσκαιρα τις μεσημβρινές ώρες.

Τα έντονα φαινόμενα από το μεσημέρι της Πέμπτης και από τα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν, ενώ στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού
Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα συνεχιστούν μέχρι τις πρωινές ώρες της Παρασκευής (11-12-2020)”.

Η εξέλιξη του καιρού στα Ευρυτανικά Νέα που κυκλοφορούν την Τετάρτη 9/12

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ