Καιρός / Στην… “κατάψυξη” η Ευρυτανία. Ο “Λέανδρος” φέρνει ισχυρό ψύχος και χιονοπτώσεις – Πότε θα χιονίσει

Η πρώτη αξιόλογη και με άκρως χειμερινά χαρακτηριστικά κακοκαιρία του νέου έτους βρίσκεται προ των πυλών. Ονομάστηκε από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών… «Λέανδρος» και θα φέρει πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και κατά τόπους χιόνια. Θα διαρκέσει από την Πέμπτη 14 έως και τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου. Θα επηρεαστεί και η Ευρυτανία, όπου η θερμοκρασία θα πέσει αρκετούς βαθμούς κάτω από το μηδέν· δύσκολη «εξίσωση» αποτελεί το πού και πόσο θα χιονίσει.

Πιο αναλυτικά, ήδη από σήμερα, Τετάρτη 13 Ιανουαρίου, η μεταβολή του καιρού άρχισε να γίνεται αισθητή στην Ευρυτανία, όπου επικρατούν νεφώσεις και το σκηνικό… αρχίζει να θυμίζει χειμώνα -μετά τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες των προηγούμενων ημερών. Μετά το μεσημέρι θα βρέξει, ενώ κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών υπάρχει πιθανότητα για ασθενείς χιονοπτώσεις από τα 900 μέτρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 6 βαθμούς, άνεμοι Δ-ΝΔ.

Την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου, περιμένουμε πρόσκαιρη βελτίωση κατά τις μεσημβρινές, κυρίως, ώρες, ωστόσο από το βράδυ επίκεται επιδείνωση, με βροχές στα χαμηλότερα υψόμετρα αλλά και πυκνές κατά διαστήματα χιονοπτώσεις στα πιο ψηλά (800-1000μ.). Θα χιονίσει σε μεγάλο τμήμα της Ευρυτανίας, γι’ αυτό όσοι οδηγοί κινηθούν στο επαρχιακό και εθνικό δίκτυο του νομού, θα πρέπει -για κάθε ενδεχόμενο- να φέρουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κινηθεί στα επίπεδα των 0-4 βαθμών. Άνεμοι Δ-ΝΔ.

Η Παρασκευή 15 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει με τη συνέχεια των βραδινών χιονοπτώσεων, ωστόσο βαθμιαία τα φαινόμενα θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Μάλιστα, ίσως επιστρέψει πρόσκαιρα και η ηλιοφάνεια. Το κύριο γνώρισμα της ημέρας θα είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες· ο υδράργυρος θα πέσει κάτω από το μηδέν και σε συνδυασμό των ανέμων σε βοριάδες (ΒΑ), η αίσθηση της παγωνιάς θα είναι έντονη.

Για τον καιρό του Σαββατοκύριακου (16-17/1), προς το παρόν δεν μπορούν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα. Δεδομένος είναι ο ολικός παγετός στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρυτανίας.

Περισσότερα, σε νεότερη ανάρτηση…

Τοπικές ειδήσεις
Επικαιρότητα
Αθλητικά