27 Ιανουαρίου 2022

Καιρός / Συνεχίζεται η κακοκαιρία στην Ευρυτανία. Πιθανότητα χιονοπτώσεων και χαμηλότερα, θυελλώδεις οι άνεμοι

Πολύ άστατος συνεχίζεται ο καιρός στην Ευρυτανία, όπου εκδηλώθηκαν ισχυρές κατά τόπους βροχές. Στο Καρπενήσι, από την Παρασκευή 26 μέχρι και σήμερα, Δευτέρα 29/11, έχουν πέσει 110 τόνοι νερού ανά στρέμμα, ενώ παράλληλα πολύ δυνατοί είναι οι άνεμοι. Στη γειτονική Μυρίκη, ο μετεωρολογικός σταθμός κατέγραψε ριπές με ταχύτητα 65χλμ/ώρα, ενώ σε ακόμα μεγαλύτερα υψόμετρα επικρατούν ακόμα πιο ακραίες συνθήκες· οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους.

Το σκηνικό κακοκαιρίας, μάλιστα, θα διατηρηθεί και το νέο στοιχείο θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας, που θα ρίξει και τα υψόμετρα των χιονοπτώσεων.

Η Δευτέρα 29/11 ξεκίνησε με ισχυρούς ανέμους σε όλη την Ευρυτανία, ενώ αργότερα αναμένουμε κατά τόπους βροχές και μπόρες. Μετά το απόγευμα και κυρίως το βράδυ-ξημερώματα Τρίτης (30/11), χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε όλα τα ορεινά ηπειρωτικά τμήματα, της Ευρυτανίας συμπεριλαμβανομένης. Στα λευκά θα ντυθούν, πιθανόν, και περιοχές και κάτω από τα 1200-1300μ. Χειμωνιάτικος θα είναι ο καιρός αύριο Τρίτη, ενώ πρόσκαιρη θα είναι η βελτίωση της Τετάρτης (1/12).

η γεωγραφική κατανομή του υετού (βροχές/καταιγίδες/χιονοπτώσεις) αργά το βράδυ της Δευτέρας, σύμφωνα με το προγνωστικό μοντέλο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Πηγή: meteo.gr

Δείτε την αναλυτική εξέλιξη του καιρού της Ευρυτανίας, στην έντυπη έκδοση των ΕΝ

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ