18 Μαΐου 2022

Κακοκαιρία: Δεκάδες περιοχές παραμένουν χωρίς ρεύμα στην Αττική – «Βάζουμε στο χιόνι τα τρόφιμα»

Από χθες, που ξεκίνησε η επέλαση της κακοκαιρίας «Ελπίδα», πολλές περιοχές της χώρας – ακόμα και στην Αττική – παραμένουν χωρίς ρεύμα. Πολίτες αναφέρουν στο newsit.gr ότι υπάρχουν προβλήματα από την Ηλιούπολη και το Μαρούσι μέχρι και την Παλαιά Φωκαία. 

«Μέχρι κ σήμερα είμαστε χωρίς ρεύμα κ χωρίς θέρμανση. Αναγκαζόμαστε και βάζουμε στο χιόνι που έχει το μπαλκόνι τα τρόφιμα ψυγείου που χρειάζονται ψύξη» αναφέρει χαρακτηριστικά μια αναγνώστρια του newsit.gr. Οι βλάβες είναι περίπου 5.000, αλλά ο ΔΕΔΔΗΕ δηλώνει αδυναμία, λόγω των αποκλεισμένων δρόμων, να φτάσει στα σημεία όπου υπάρχουν οι βλάβες. 

Αναγνώστες του newsit.gr αναφέρουν προβλήματα ηλεκτροδότησης σε πάρα πολλές περιοχές της Αττικής. Για παράδειγμα, κάποιοι πολίτες στην Ηλιούπολη έχουν μείνει χωρίς ρεύμα από το βράδυ της Δευτέρας (24.01.2022), το ίδιο και στην Αγία Φιλοθέη Αμαρουσίου, Νέο Ηράκλειο και περιοχές του Πειραιά. 

Από το απόγευμα της Δευτέρας ανάλογα προβλήματα, όπως αναφέρουν οι αναγνώστες του newsit.gr, υπάρχουν και σε Πικέρμι-Ραφήνα και Παλαιά Φώκαια. 

Σήμερα το πρωί χωρίς ρεύμα έμειναν και στην παραλία Μαραθώνα και το Γαλάτσι. 

Προβλήματα σε 23 περιοχές της Αττικής

Συνολικά τα προβλήματα με το ρεύμα εντοπίζονται σε 23 περιοχές της Αττικής. Ο ΔΕΔΔΗΕ τονίζει πως δεν μπορεί, λόγω των αποκλεισμένων δρόμων, να φτάσει στα σημεία όπου υπάρχουν οι βλάβες, ωστόσο τα συνεργεία του εργάζονται όπου αυτό είναι δυνατόν για την αποκατάστασή τους.

Σε ανακοίνωσή του, ο ΔΕΔΔΗΕ εφιστά την προσοχή των πολιτών, επισημαίνοντας ότι αν διαπιστώσουν ζημιές στο δίκτυο να απομακρυνθούν άμεσα και να μην έρθουν σε καμία επαφή με πεσμένα καλώδια και στύλους που «σαρώθηκαν» από την κακοκαιρία.

Στις περιπτώσεις αυτές θα πρέπει να καλέσουν στο 11500 ή 2111900500 ή να το δηλώσουν μέσω της εφαρμογής MyDEDDiE app σε Android και iOS από το κινητό τους ή και μέσω υπολογιστή από την ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ (deddie.gr).

To άρθρο Κακοκαιρία: Δεκάδες περιοχές παραμένουν χωρίς ρεύμα στην Αττική – «Βάζουμε στο χιόνι τα τρόφιμα» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ