23 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Κακοκαιρία σε εξέλιξη στην Ευρυτανία, μεγάλα ύψη βροχής σήμερα και αύριο / Η πρόγνωση των Ε.Ν.

Σημαντική μεταβολή παρουσιάζει το σκηνικό του καιρού στην Ευρυτανία από τα ξημερώματα της Τετάρτης (9/12), με ισχυρές κατά τόπους βροχές να εκδηλώνονται στο σύνολο του νομού. Στο Καρπενήσι έχουν καταγραφεί 30 τόνοι νερού ανά στρέμμα, το τελευταίο δεκάωρο.

Διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά από τα δυτικά, θα εδραιώσουν άστατο καιρό μέχρι και τέλη της τρέχουσας εβδομάδας και θα επιφέρουν μεγάλα ύψη βροχής στην περιοχή μας. Σήμερα Τετάρτη (9/12), οι βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν καθόλη τη διάρκεια της ημέρας και σποραδικά θα λαμβάνουν έντονο χαρακτήρα -κυρίως μετά το απόγευμα. Ρέματα και χείμαρροι θα φουσκώσουν, γι’ αυτό απαιτείται η δέουσα προσοχή στις μετακινήσεις. Η θερμοκρασία δεν θα ανέβει πάνω από τους 9 βαθμούς, με τους ανέμους από ΝΔ διευθύνσεις.

Η κακοκαιρία θα διατηρηθεί και την Πέμπτη (10/12), δίνοντας ισχυρά φαινόμενα σε τοπικό επίπεδο, κατά κύριο λόγο στο πρώτο μισό της ημέρας. Σε πτώση ο υδράργυρος, με αποτέλεσμα οι χιονοπτώσεις (αξιόλογες) να κατέβουν χαμηλότερα, ενώ οι άνεμοι ΝΔ.

Στο βίντεο παρουσιάζεται ο υετός (βροχή/χιόνι) που αναμένεται έως τη Δευτέρα 14/12 στην Ανατολική Μεσόγειο, ο άνεμος καθώς και οι θέσες των βαρομετρικών χαμηλών (με κόκκινο “L”).
Πηγή: meteo.gr – https://www.meteo.gr/index.cfm
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ