29 Νοεμβρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Καλές πρακτικές στα χωριά μας / Στα Αλέστια Ευρυτανίας καθαρίζουν και αναδεικνύουν ξεχασμένα μονοπάτια (ΦΩΤΟ)

Τα Αλέστια Ευρυτανίας είναι χωριουδάκι στο νοτιοδυτικό τμήμα του νομού, κοντά στα όρια με την Αιτωλοακαρνανία, χτισμένο σε υψόμετρο 850μ. μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον με πολλά νερά, στα βόρεια του ορεινού όγκου του Παναιτωλικού.

Παρότι τον χειμώνα ερημώνει, σε κάθε ευκαιρία οι άνθρωποι του χωριού επισκέπτονται την πατρογονική γη και προσπαθούν να ρίξουν γέφυρες ανάμεσα στο χθες και στο σήμερα, με το βλέμμα στο μέλλον. Προς αυτήν την κατεύθυνση κινείται και το έργο ανάδειξης παλιών μονοπατιών που έχει ξεκινήσει εδώ και λίγα χρόνια, με πρωτοβουλίες του συλλόγου Αλεστιωτών και τη συνδρομή της Τοπικής Κοινότητας.

Για τη συντήρηση μονοπατιού που είχε παραδοθεί στον φθοροποιό χρόνο, ενημερώνουν οι άνθρωποι του χωριού:

«Ένα σημαντικό μονοπάτι, που παλιότερα αποτελούσε τη βασική οδό επικοινωνίας των κατοίκων του χωριού και το οποίο, από την εποχή που ήρθε το αυτοκίνητο στο χωριό, παρέμεινε εγκαταλελειμμένο, αρχίζει πάλι να ζωντανεύει. Με ενέργειες του συλλόγου μας, με υλικά φιλικά με το περιβάλλον, άρχισε η συντήρηση και η διαμόρφωση του. Στόχος μας το καλοκαίρι οι επισκέπτες του χωριού να μπορούν, ξεκινώντας από τη κεντρική βρύση και βαδίζοντας το μοναδικό αυτό μονοπάτι να καταλήγουν στο νερόμυλο και τους καταρράκτες. Η φύση έδωσε στο χωριό μας μοναδικές εικόνες ομορφιάς, χρωμάτων, αισθήσεων και συναισθημάτων. Ο σύλλογος προσπαθεί να βάζει τις πινελιές στις φθορές του χρόνου».

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ