13 Ιουνίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Καλαμάτα: Με δυο συγκεντρώσεις τιμήθηκε η 50η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Με δυο ξεχωριστές συγκεντρώσεις και πορείες τιμήθηκε και στην Καλαμάτα, η συμπλήρωση 50 ετών από την εξέγερση των φοιτητών, το Νοέμβριο του 1973, απέναντι στη χούντα των συνταγματαρχών.

Στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας στις 18:30 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου της πόλης, του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας, του συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ενώ συμμετείχαν η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας, η Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ,  η αντιφασιστική κίνηση Καλαμάτας, καθώς και άλλοι φορείς.  

Την ίδια ώρα στην πλατεία 23ης Μαρτίου συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε από το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα ενώ  συμμετείχαν μεταξύ άλλων τα Συνδικάτα Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων, Τροφίμων, Γάλακτος και Ποτών, το Σωματείο Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μεσσηνίας, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ ΕΦΚΑ Μεσσηνίας, η Επιτροπή Ειρήνης Μεσσηνίας, ο Σύλλογος για τα Δικαιώματα της Γυναίκας Καλαμάτας. 

Αμέσως μετά τις δυο συγκεντρώσεις ακολούθησαν  2 ξεχωριστές πορείες στο κέντρο της πόλης που εκτός των συνθημάτων για την επέτειο του Πολυτεχνείου οι άνθρωποι που συμμετείχαν εξέφρασαν τη συμπαράσταση τους και στον Παλαιστινιακό λαό.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ