6 Δεκεμβρίου 2022

ΜΕΝΟΥ

Καλαμάτα: Παρουσίαση βιβλίου για τον σιδηρόδρομο του Γιώργου Λιόλιου

Το βιβλίο του Γιώργου Λιόλιου “Σιδηρόδρομος σφυρίζων εις την πεδιάδα. Η σιδηροδρομική ιστορία της Βέροιας” ταξιδεύει στην Καλαμάτα και σταθμεύει στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Εφημερίδας «Ελευθερία» (Γεωργούλη 21) το Σάββατο (1 Οκτωβρίου 2022), και ώρα 7:00 μ.μ..

Ο Γιώργος Λιόλιος συνδυάζοντας την ιστορική έρευνα με τη λογοτεχνική αφήγηση, εμβαθύνει στη διαδρομή της υποφωτισμένης γραμμής Θεσσαλονίκης – Μοναστηρίου. Χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα τη σιδηροδρομική ιστορία της Βέροιας, το βιβλίο δεν είναι μόνο μια ιστορική αφήγηση μιας πόλης και του σταθμού της, αλλά και ένα πολιτισμικό δοκίμιο της διαχρονικής σημασίας του σιδηρόδρομου.

Ομιλητές: Ηλίας Μπιτσάνης, Δημοσιογράφος – Ηλίας Νταίβις, Γιατρός

Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον συγγραφέα, τους ομιλητές και το κοινό. Τη συζήτηση θα συντονίσει η εκδότρια & ιστορικός Ζιζή Σαλίμπα.Ο Γιώργος Λιόλιος γεννήθηκε στη Βέροια, όπου ζει και εργάζεται ως δικηγόρος. Σπούδασε δημοσιογραφία και νομικά.
Κυκλοφορούν τα βιβλία του: Ίχνη εβραϊκής παρουσίας στη Σίφνο, Σκιές της πόλης – Αναπαράσταση του διωγμού των Εβραίων της Βέροιας, Η Βέροια των περαστικών και οι νουβέλες: Ο αλλόκοτος κόσμος του Γιόνας Τρέσνι και O χωρευτής.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Generated by Feedzy