23 Ιουνίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Καλαμάτα: 3η επιμορφωτική συνάντηση από το Σύνδεσμο Φιλολόγων Μεσσηνίας

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Μεσσηνίας διοργανώνει μια σειρά επιμορφωτικών συναντήσεων κάθε Σάββατο του Νοεμβρίου. Η τρίτη συνάντηση «Λογοτεχνία και Ιστορία», η οποία συνδιοργανώνεται με το 7ο Πειραματικό Γυμνάσιο Καλαμάτας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο (18 Νοεμβρίου 2023), από τις 11.00 έως τις 13.00, στο 7ο Πειραματικό Γυμνάσιο Καλαμάτας και φιλοξενεί την Αγγελική Δαρλάση, συγγραφέας και υποψήφια διδάκτορας στο ΕΚΠΑ.

Θερμό κάλεσμα απευθύνεται ιδιαίτερα σε όσους και όσες εκπαιδευτικούς καθώς και στους μαθητές/τριες τους που επεξεργάζονται κείμενα της συγγραφέως στην τάξη, να παρευρεθούν και να συζητήσουν μαζί της.

Σύντομο Βιογραφικό
Η Αγγελική Δαρλάση είναι απόφοιτη του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Αθήνας και του The Royal Central School of Speech and Drama και υποψήφια διδάκτορας στο ΕΚΠΑ. Δουλεύει σε θέατρο, κινηματογράφο και τηλεόραση και διδάσκει Δημιουργική Γραφή και Θέατρο-Θεατρική Παιδεία. Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορούν τα βιβλία της: Οι Μοίρες, Το Πετροκάραβο, Η Γοργόνα, Η Ελιά, Ο λυράρης και οι νεράιδες, Το Κάστρο της Ωριάς, (σειρά Ιστορίες Νεοελληνικής Μικρές Καληνύχτες), Όταν έφυγαν τ’ αγάλματα, Το αγόρι στο θεωρείο (μυθιστορήματα). Άλλα βιβλία της: Εικονογραφημένες ιστορίες: Το παλιόπαιδο, εκδόσεις Πατάκη (2014) και Το δέντρο που είχε φτερά, εκδόσεις Παπαδόπουλος (2010).

Μυθιστορήματα: Οι Ονειροφύλακες και ο φάρος των ονείρων (2013), Με λένε… Σύννεφο ή οι άγραφες σελίδες μιας Νεφέλης (2012), Τότε που κρύψαμε έναν άγγελο (2009), Ονειροφύλακες (2003) – όλα από τις εκδόσεις Πατάκη. Και το CD Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, Puzzlemusik. Έχει βραβευτεί πολλές φορές για βιβλία κι έργα της.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ