20 Ιουνίου 2021

«Καμπανάκι» Παυλάκη: Κίνδυνος για νέο κύμα το καλοκαίρι – «Αν υπάρξει άλλο, θα ξανακλείσουν» (vid)

Για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού και των εμβολιασμών μίλησε το πρωί της Τετάρτης (5/5) στο MEGA ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης. Σημείωσε ότι εντός καλοκαιριού υπάρχει ο κίνδυνος ενός νέου κύματος της πανδημίας, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση των νέων στους εμβολιασμούς. 

«Αν υπάρξει άλλο τεράστιο κύμα, θα ξανά κλείσουν όσα ανοίγουν. Το θέμα είναι να μην υπάρξει. Το πρόβλημα είναι τα καινούργια στελέχη του ιού που είναι πάντα επίφοβα. Μέσα σε 1-2 μήνες μπορούν να επικρατούν» υπογράμμισε ο κ. Παυλάκης, φέρνοντας ως παράδειγμα την περίπτωση του Ισραήλ, όπου αναζωπυρώθηκε η πανδημία του κορονοϊού πέρσι το καλοκαίρι.

Για το άνοιγμα της εστίασης, ο κ. Παυλάκης, έκανε λόγο ότι «ο χρόνος θα δείξει αν άνοιξε προσεκτικά όπως πρέπει ή άτσαλα» προσθέτοντας ότι τώρα είναι εβδομάδα αναμονής ώστε να φανεί «αν υπάρχει μεγάλη ζημιά από το Πάσχα και πόση θα είναι. Τα αποτελέσματα στα γρήγορα τεστ χθες ήταν ανησυχητικά».

Ικανοποίηση για την ανταπόκριση των νέων στους εμβολιασμούς

Σχετικά με τα χαμηλά ποσοστά των ηλικιωμένων εμβολιασμένων, τόνισε ότι «το να φοβάται ένας 80άρης ότι ένα εμβόλιο θα του αλλάξει το DNA ή ότι το εμβόλιο θα του κάνει προβλήματα σε 20 χρόνια, σηκώνουμε τα χέρια ψηλά. Απαράδεκτα φαινόμενα».

Click4more: Φιλίππου: Όλες οι σοβαρές παρενέργειες που έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα και από τα τρία εμβόλια

Ως εκ τούτου εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση των νέων στους εμβολιασμούς. «Οι νέοι φέρονται πιο λογικά από ορισμένους άλλους» συμπλήρωσε.

«Ένα πρόβλημα στο ένα εκατομμύριο εμβολιασμών, που τώρα θα είναι αντιμετωπίσιμο, κοντεύει να καταστρέψει τον εμβολιασμό» πρόσθεσε σχετικά με τις τυχόν παρενέργειες των εμβολιασμών, ενώ εκτίμησε ότι οι υγειονομικοί πρέπει να εμβολιάζονται υποχρεωτικά.

Τέλος, σχολιάζοντας το εμβόλιο της Johnson & Johnson που ξεκινά σήμερα να χορηγείται στη Ελλάδα έκανε λόγο για ένα «πάρα πολύ καλό εμβόλιο, πανεύκολο. Θα το έκανα χωρίς δεύτερη κουβέντα οποιαδήποτε στιγμή». 

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από MEGA

To άρθρο «Καμπανάκι» Παυλάκη: Κίνδυνος για νέο κύμα το καλοκαίρι – «Αν υπάρξει άλλο, θα ξανακλείσουν» (vid) δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Τοπικές ειδήσεις
Επικαιρότητα
Αθλητικά