1 Φεβρουαρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Καπραβέλος: Να κλείσουν όλα τα σχολεία για να μη γίνει «έκρηξη»

Καπραβέλος: Να κλείσουν όλα τα σχολεία για να μη γίνει «έκρηξη»

Την άποψη πως είτε θα κλείσουν όλα τα σχολεία είτε θα υπάρξει έκρηξη κρουσμάτων εξέφρασε ο Διευθυντής Β’ ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος. Από την πλευρά του, ο ερευνητής Γιώργος Παυλάκης δεν έκρυψε ότι φοβάται μήπως η Αττική γίνει… Θεσσαλονίκη.

Να κλείσουν τα σχολεία από τη Δευτέρα ζήτησε ο Νίκος Καπραβέλος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, λίγες ώρες πριν συνεδριάσουν οι λοιμωξιολόγοι για να εισηγηθούν στην κυβέρνηση τι πρέπει να γίνει για να μην ξεφύγει η κατάσταση με τα κρούσματα.

Click4more Σκληρό lockdown ή στοχευμένα μέτρα τα δυο σενάρια – Μέρα αποφάσεων

Σύμφωνα με τον Νίκο Καπραβέλο, τα σχολεία άνοιξαν, η κινητικότητα έχει υπεραυξηθεί και για να μη φτάσουμε να κλείσουμε την αγορά, όλα τα σχολεία μπορούν να κλείσουν άμεσα πριν φτάσουμε στην έκρηξη. «Ήταν υψηλού ρίσκου η απόφαση να ανοίξουμε τα σχολεία, το είχα πει από τις 15 Ιανουαρίου» σημείωσε. 

«Δεν υπάρχει άλλη λύση, δεν υπάρχουν πολλές επιλογές πριν φτάσουμε στην έκρηξη. Χρειάζεται αυστηροποίηση μέτρων, όχι έλεγχων. Σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα Αθήνα πρέπει αυτή τη στιγμή να επανεξετάσουμε ζητήματα» τόνισε. 

«Κρούσματα αρχίσαμε να βλέπουμε σε νεαρή ηλικία ευτυχώς που δεν έχουν βάρια συμπτωματολογία, ακόμα οι ΜΕΘ δεν πιέζονται» διευκρίνισε ο Νίκος Καπραβέλος.

«Υπάρχουν κρούσματα και στα παιδιά σε όλη την Ελλάδα, και όχι μόνο στην Ελλάδα, δεν υπάρχει πια ο μύθος ότι τα παιδιά δεν νοσούν… Υπάρχει χαμηλή ανοσία, χαμηλή διαθεσιμότητα εμβολίων, δεν είμαστε οπλισμένοι» προειδοποίησε. 

Παυλάκης: «Φοβάμαι ότι η Αττική θα γίνει Θεσσαλονίκη»

Μιλώντας επίσης στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο Γιώργος Παυλάκης, γιατρός – ερευνητής, σχολίασε ότι «αυτή τη στιγμή από άποψη κρουσμάτων ανά εκατομμύριο η Αθήνα μετρά ακριβώς το ίδιο με τις 26 Οκτώβρη λίγο πριν “σκάσει” η Θεσσαλονίκη. Τότε έπρεπε να γίνει αυστηρό κλείσιμο και την πλήρωσε η Θεσσαλονίκη».

«Πορτογαλία και Ισραήλ παρόλο που έκαναν τριπλάσιες μετρήσεις κρουσμάτων καθημερινά από τη Ελλάδα και πάλι τους ξέφυγε το 3ο κύμα. Μπορεί να χτυπήσει απότομα το 3ο κύμα, η Αττική ιδιαιτέρα είναι υποψηφία γι’ αυτό. Ναι φοβάμαι ότι θα γίνει Θεσσαλονίκη» πρόσθεσε. 

Click4more Κολχικίνη: Ακόμα μία έρευνα αποδεικνύει τη συμβολή της στη μάχη κατά του κορονοϊού

«Αυξάνονται οι εισαγωγές και για νεότερους αυτό σημαίνει ότι επεκτείνεται η επιδημία πολύ περισσότερο. Το πρόβλημα είναι να μην ξεφύγει το τσουνάμι και να χτυπήσει όπως χτύπησε σε Πορτογαλία και Ισραήλ η Ελλάδα, η Αττική δεν αντέχει κάτι τέτοιο. Ιδίως το κλείσιμο γυμνασίων άνετα μπορεί να γίνει, τα παιδιά του γυμνασίου μπορούν να κάνουν τηλεκπαίδευση», εκτίμησε. 

«Η Ελλάδα έχει ανοίξει επικίνδυνα για το χειμώνα ίσως την ευνοεί ο καλός καιρός, αλλά αν συνεχίσει η επιδημία μπορεί να εκτιναχτεί» δήλωσε δε ο Παυλάκης και έκρινε ότι «η Ελλάδα τα έχει πάει πολύ καλά βρίσκεται στις καλύτερες χώρες και έχει προστατέψει τους πολίτες τους καλύτερα από άλλες χώρες όπως η Γαλλία, η Πορτογαλία κλπ μη βλέπουμε μόνο την καταστροφή μόνο» επισήμανε πάντως.

To άρθρο Καπραβέλος: Να κλείσουν όλα τα σχολεία για να μη γίνει «έκρηξη» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Generated by Feedzy