Καρδαμπίκης: “Αυτή την ώρα μιλά η επιστήμη & η υπευθυνότητα, και όχι οι φήμες” –Σύνεση και αλληλεγγύη συστήνει ο δήμαρχος

Δημοσιεύματα που αναφέρονται στην περίπτωση διασποράς του κορονοϊού στο Ραπτόπουλο (αναλύοντας και τις… αιτίες), σχολιάζει με επικριτικό τόνο ο δήμαρχος Αγράφων, Αλέξης Καρδαμπίκης.

Σε μήνυμα που ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, γράφει τα εξής:

“Τις τελευταίες ώρες η παραπληροφόρηση σχετικά με το θέμα του κορονοϊού που έφτασε και σε μας κυριαρχεί, διαδίδοντας ψευδείς ισχυρισμούς οι οποίοι υπονομεύουν την έννοια της αλήθειας και διαμοιράζουν ειδήσεις που προκαλούν ανησυχία και τρόμο.

Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε όλοι είναι πως την συγκεκριμένη στιγμή κάτι τέτοιο δυσχεραίνει την προσπάθεια που κάνουμε για τον περιορισμό της πανδημίας ενώ όλοι οι δημότες μας θα πρέπει να λαμβάνουν υπ όψιν τους μόνο επικαιροποιημένες πληροφορίες και μόνο από έγκυρες πηγές όπως οι υγειονομικές αρχές και ο Δήμος.

Η κοινοποίηση ειδήσεων αν προηγουμένως δεν έχουν επαληθευτεί ή αν προέρχονται από αμφίβολες πηγές μόνο κακό θα κάνουν σε ανθρώπους που δοκιμάζονται και σε οικείους τους.

Αυτή την ώρα μιλά η επιστήμη και η υπευθυνότητα και όχι οι φήμες. Είναι εποχή αλληλεγγύης και όχι στιγματισμού, δείχνοντας ενσυναίσθηση και προπάντων σεβασμό.”.

Τοπικές ειδήσεις
Επικαιρότητα
Αθλητικά