21 Οκτωβρίου 2021

Καρπενήσι / Γυναίκες έτρεξαν και έστειλαν μήνυμα ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού (ΦΩΤΟ)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο συμβολικός Αγώνα Δρόμου & Περιπάτου, Digital Greece Race for the Cure®,  από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Άλμα Ζωής».

Από 1 έως και 3 Οκτωβρίου 2021, χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν στην αθλητική διοργάνωση, με στόχο την ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του μαστού και τη διάδοση μηνυμάτων για την αξία της πρόληψης, της θεραπείας, αλλά και της αλληλοβοήθειας. Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία, ο αγώνας -που ξεκίνησε το 2009- πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά.

Και το Καρπενήσι συμμετείχε στη δράση, στέλνοντας μήνυμα κατά του καρκίνου του μαστού και παράλληλα αναδεικνύοντας την αξία της πρόληψης. Στο Δημοτικό Στάδιο, γυναίκες φόρεσαν τα αθλητικά τους παπούτσια και μπλουζάκια της διοργάνωσης και έτρεξαν συμβολικά για καλό σκοπό.

Με περισσότερες από 500.000 νέες περιπτώσεις ασθένειας κάθε χρόνο και 125.000 θανάτους από καρκίνο του μαστού στην Ευρώπη, η έγκαιρη διάγνωση αποτελεί το πλέον αποτελεσματικό μέσο για μια επιτυχή θεραπεία, σημειώνει το «Άλμα Ζωής».

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ