24 Σεπτεμβρίου 2021

Καρπενήσι / Κόντρα για την άδεια… εισόδου στο 2ο Δημοτικό. Η ανάρτηση Λερογιάννη & η απάντηση Ζαλοκώστα

Με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο Δημήτρης Λερογιάννης, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Καρπενησίου, κατήγγειλε πως η δημοτική αρχή, μέσω της αρμόδιας για θέματα Παιδείας αντιδημάρχου, Σοφίας Ζαλοκώστα, όρθωσε εμπόδια στο αίτημά του να επισκεφθεί το νέο κτήριο του σχολείου. Τού ζητήθηκε να υποβάλει γραπτή αίτηση προς την Α/θμια Σχολική Επιτροπή, όπερ και εγένετο.

Τηρήθηκαν όλα όσα προβλέπονται, απαντά, με επιστολή της, η αντιδήμαρχος. «(…) Σας ζήτησα κ. Λερογιάννη να υποβάλλετε αίτημα στο οποίο θα περιγράφετε το σκοπό της επισκέψεως σας ώστε να ακολουθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Αντί αυτού λάβαμε ένα αίτημα που δηλώνετε την επιθυμία σας να… εισέλθετε στο χώρο γενικώς», σημειώνει μεταξύ άλλων η Σ. Ζαλοκώστα.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΕΡΟΓΙΑΝΝΗ

“Σήμερα το πρωί επισκεύτηκα το σχολείο που φοιτά η κόρη μου (2ο δημοτικό), τηρώντας όλα τα μέτρα λόγω covid. Ζήτησα από τον διευθυντή να μπω στους χώρους του κτιρίου. Με ενημέρωσε ότι έπρεπε να ρωτήσει την Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης!

Μετά από 10λεπτη τηλεφωνική επικοινωνία με ενημέρωσε ότι η αντιδήμαρχος Ζαλοκώστας Σοφία του απαγόρευσε να μου επιτρέψει την είσοδο αν δεν υπάρχει η απαιτούμενη αίτηση προς τη σχολική επιτροπή! Ενημερώνοντας μας ότι δεν εισέρχεται κάνεις σε σχολικές μονάδες χωρίς άδεια.

Επειδή είμαστε υπέρμαχοι της νομιμότητας και της τήρησης των απαιτούμενων ενεργειών… καταθέσαμε την ειδική αίτηση και αναμένουμε την απαραίτητη έγκριση.

Φυσικά και δεν υπήρξε ποτέ στα χρονικά ίδια αίτηση από κανένα άλλο επισκέπτη σχολικών μονάδων, είτε είναι γονιός, είτε δήμαρχος ή δημοτικός σύμβουλος. Καινοτομία και εδώ για τον συνδυασμό μας.

Κάποιοι έχουν χάσει την ψυχραιμία τους”.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΖΑΛΟΚΩΣΤΑ

“Σε απάντηση του δημοσιεύματος που αναρτήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δ. Λερογιάννη κάνοντας συγκεκριμένη αναφορά στην ιδιότητα και το όνομα μου ,θα ήθελα να αποκαταστήσω την αλήθεια της ιστορίας και να επιλύσω τις απορίες που έχουν δημιουργηθεί κατά την ανάγνωσή του.

«Το μεσημέρι της Τρίτης ο κ. Λερογιάννης με την ιδιότητα του πατέρα (;), του αρχηγού της αντιπολίτευσης (;), του πολιτικού μηχανικού (;), επισκέφτηκε το 2ο Δημοτικό σχολείο επιθυμώντας να κάνει μια επιτόπια ‘έρευνα’ στο νέο κτίριο του σχολείου. Ο Διευθυντής ως όφειλε τού ανακοίνωσε πως δεν επιτρέπεται η είσοδος και παραμονή στο χώρο, σύμφωνα με την νομοθεσία και πολύ περισσότερο σύμφωνα με τα αυστηρά μέτρα που επιβάλλονται λόγω της πανδημίας. Στην ίδια κατεύθυνση βρέθηκε και η διευθύντρια της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Από την πλευρά μου ως αρμόδια αντιδήμαρχος, ζήτησα να ακολουθηθεί η τυπική διαδικασία (αίτηση, έγκριση, προγραμματισμένο ραντεβού εκτός σχολικού ωραρίου).

Ποιος ο λόγος τέτοιας αντίδρασης; Δεν το γνωρίζατε ότι υπάρχουν κανόνες; Σας λέω, λοιπόν, οφείλουμε όλοι να τηρούμε την διαδικασία και να υπερασπιζόμαστε την νομιμότητα όπως ορθά έπραξε και η διεύθυνση και η διοίκηση του σχολείου. Στους σχολικούς χώρους είναι γνωστό πως δεν εισέρχεται κανείς για επίσκεψη ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο χωρίς την έγκριση του διευθυντή και του συλλόγου διδασκόντων, πολύ δε περισσότερο εν καιρώ πανδημίας που τα μέτρα είναι ιδιαίτερα αυστηρά (και δεν μιλάμε μόνο για τη χρήση μάσκας).

Για το λόγο αυτό σας ζήτησα κ. Λερογιάννη να υποβάλλετε αίτημα στο οποίο θα περιγράφετε το σκοπό της επισκέψεως σας ώστε να ακολουθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Αντί αυτού λάβαμε ένα αίτημα που δηλώνετε την επιθυμία σας να… εισέλθετε στο χώρο γενικώς.

Ως δημοτική αρχή αποδεικνύουμε συνεχώς την δημοκρατικότητά μας, και υπερασπιζόμαστε με κάθε τρόπο και ευθύνη τις διαδικασίες και τους νόμους. Από την πλευρά μας ουδέποτε σας αρνηθήκαμε οποιαδήποτε ενημέρωση για ό,τι μας ζητήσατε.

Προφανώς και κάποιοι έχουν χάσει την ψυχραιμία τους και μέσω του λαϊκισμού προσπαθούν να έρχονται στο προσκήνιο χωρίς εποικοδομητικές προτάσεις για άλλη μια φορά…»”.

(σ.σ. Ο κ. Λερογιάννης έστειλε νέα απάντηση στην… απάντηση της κας Ζαλοκώστα.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΩΝ ΝΕΩΝ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ)

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ