19 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Καρπενήσι / Με έκπτωση 20% το έργο του ενός (1) εκατομμυρίου ευρώ για την αναβάθμιση της φοιτητικής εστίας από την ΠΣΤΕ

από την έντυπη έκδοση

Στην έγκριση του 2ου πρακτικού της επιτροπής διαγωνισμού της ΠΕ Ευρυτανίας για το έργο “ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΕΙ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ – ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ”, αρχικού προϋπολογισμού 1 εκ. ευρώ, προχώρησε η Οικονομική Επιτροπή Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, για την ανακήρυξη αναδόχου του έργου. 

Η επιτροπή κατοχύρωσε τη σύμβαση στον οικονομικό φορέα “ΑΝΤΑΙΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.”, που κατέθεσε προσφορά με ποσοστό μέσης τεκμαρτής έκπτωσης 20,62% επί των τιμών του τιμολογίου της μελέτης, σύμφωνα με την εισήγηση της επιτροπής δημοπρασίας που συντάχθηκε στις 27 Ιουλίου 2022.

Στο πλαίσιο του έργου θα γίνουν εκτεταμένες εργασίες συντηρήσεων και επισκευών στις εγκαταστάσεις. Η εστία θα ανακαινιστεί και με την ολοκλήρωση του έργου θα επαναλειτουργήσει για τη διευκόλυνση φοιτητών, οι οποίοι προέρχονται κυρίως από ασθενή οικονομικά στρώματα.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο και εκτελείται από την Τεχνική Υπηρεσία της ΠΕ Ευρυτανίας.

Το έργο κρίνεται απαραίτητο  για την εύρυθμη λειτουργία του Τμήματος Δασολογίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος Καρπενησίου. Υπενθυμίζεται ότι η φοιτητική εστία στεγάζεται στις κτηριακές εγκαταστάσεις του πρώην ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, το οποίο λειτουργεί στο Καρπενήσι από το 1983.

«Εκ μέρους του Γεωπονικού Πανεπιστημίου εκφράζω τις θερμές μας ευχαριστίες στην Περιφερειακή Αρχή και τη δέσμευσή μας στην υλοποίηση του κοινού μας οράματος», δήλωσε ο Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου κ. Σπυρίδων Κίντζιος, στον Περιφερειάρχη Στ. Ελλάδας, κ. Φάνη Σπανό, κατά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ