7 Ιουνίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Καρπενήσι / Οι εργαζόμενοι στα θρανία. Σεμινάρια κατάρτισης από τον Εμπορικό Σύλλογο και το Επιμελητήριο (ΒΙΝΤΕΟ)

ρεπορτάζ από την έντυπη έκδοση

Το σύγχρονο επαγγελματικό περιβάλλον και οι αλλεπάλληλες αλλαγές του, απαιτούν από τους εργαζόμενους τη συνεχιζόμενη απόκτηση γνώσεων και την ανάπτυξη δεξιοτήτων εφ’ όρου ζωής. Προς την κατεύθυνση αυτή πραγματοποιήθηκαν και συνεχίζονται ακόμα σεμινάρια για το προσωπικό επιχειρήσεων της Ευρυτανίας.

Οι τοπικές επιχειρήσεις, μέσω των συγκεκριμένων προγραμμάτων έχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν τις γνώσεις και δεξιότητες του ανθρώπινου δυναμικού τους, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Οι νέες γνώσεις σήμερα αποτελούν πολύτιμα εφόδια σε ένα διαρκώς και πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον, όπου το εμπόριο και η παροχή υπηρεσίων μεταβάλλονται με ταχύτατο ρυθμό· οι νέες εξελίξεις απαιτούν άμεσα αντανακλαστικά και γι’ αυτό οι τοπικοί φορείς που εμπλέκονται με την επιχειρηματικότητα αναπτύσσουν δράσεις και πρωτοβουλίες κατάρτισης του προσωπικού.

Βίντεο και δηλώσεις

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Καρπενησίου

Τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021, ξεκίνησαν τα επιμορφωτικά σεμινάρια του Εμπορικού Συλλόγου Καρπενησίου, στο πλαίσιο των προγραμμάτων ΛΑΕΚ του ΟΑΕΔ, με θέμα τη διοίκηση επιχειρήσεων. Φιλοξενούνται στο νέο, σύγχρονο αμφιθέατρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου και εκπαιδευτής είναι ο κ. Γιώργος Λαθύρης. Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια 40 ωρών και θα ολοκληρωθεί στα μέσα Δεκεμβρίου.

Το θέμα του σεμιναρίου αφορά τις βασικές αρχές οργάνωσης και διοίκησης επιχειρήσεων και ο στόχος είναι, μέσα από αναγωγές και ειδικές προσαρμογές να επιχειρηθεί μια προσέγγιση στα επαγγελματικά δεδομένα των επιχειρήσεων της περιοχής, με απώτερο σκοπό την ωφέλειά τους, μέσα από την επιμόρφωση των στελεχών τους.

Από τα σεμινάρια του Εμπορικού Συλλόγου

Ο χώρος που έχει επιλεγεί (σ.σ. 2ο Δημοτικό Σχ.), προσδίδει κύρος στο όλο εγχείρημα, καθώς είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετικός και σε συνδυασμό με τη χρησιμοποίηση του κατάλληλου οπτικοακουστικού εξοπλισμού, διευκολύνει την εκπαιδευτική διαδικασία, που κατ’ επέκταση δημιουργεί τις συνθήκες για απόλυτη επιτυχία του προγράμματος.

«Τα σεμινάρια», λέει στα Ευρυτανικά Νέα η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, κα Σπυριδούλα Παπαδοπούλου, «προάγουν την εκπαίδευση των εργαζομένων, παρέχουν θέσεις εργασίας στους ανθρώπους που τα διεξάγουν, ενώ παράλληλα δίνουν κι ένα συμπληρωματικό εισόδημα για τις ώρες τις οποίες εκπαιδεύονται, οι οποίες είναι ώρες που τα εμπορικά καταστήματα είναι κλειστά». Εκφράζει δε ευχαριστίες για την παραχώρηση του χώρου, τόσο στον Διευθυντή του 2ου ΔΣ κ. Γιάννη Ευθυμίου όσο και στην αρμόδια Αντιδήμαρχο κα Σοφία Ζαλοκώστα.

«Οι εργαζόμενοι, πλέον, προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα της αγοράς. Κάθε χρόνο εκπαιδεύονται μέσω διαφορετικών προγραμμάτων σε διαφορετικά ενδιαφέροντα αντικείμενα. Προσπαθούμε κι εμείς σε αυτό, καθώς είμαστε η ενδιάμεση γενιά των εμπόρων», τονίζει η πρόεδρος και επισημαίνει, ακόμα, τα εξής: «Η εποχή αλλάζει με ιλιγγιώδη ταχύτητα και εμείς προσπαθούμε να την ακολουθήσουμε. Σ’ αυτό βέβαια στάθηκε τα τελευταία χρόνια τροχοπέδη η πανδημία. Όσον αφορά τους εργαζομένους στην πόλη, είναι λιγοστοί. Παρόλα αυτά, μιλώντας και με τους συναδέλφους εμπόρους, βλέπουμε ότι οι εργαζόμενοι είναι καταρτισμένοι ενώ υπάρχει θέληση και για περαιτέρω επιμόρφωση. Καθώς πρόκειται για νέα παιδιά, βλέπουν ότι αυτό είναι το μέλλον είτε συνεχίσουν να εργάζονται στην ίδια δουλειά, είτε σε κάποια άλλη, στην οποία θα έχουν να παραθέσουν και κάποια περαιτέρω προσόντα».

Όσον αφορά στην τρέχουσα κατάσταση στην αγορά, κάνει λόγο για ένα άτυπο λοκντάουν: «από τη στιγμή που αποκλείονται κάποιοι άνθρωποι να μπουν στα καταστήματα, υπάρχει ο φόβος του κοινού, η μεγάλη διασπορά κρουσμάτων, άνθρωποι βρίσκονται σε καραντίνα και άλλοι νοσηλεύονται, αυτό είναι ένα άτυπο λοκντάουν για την αγορά χωρίς να έχει τις πρόνοιες του νόμου», δηλώνει και παραδέχεται ότι η κίνηση έχει μειωθεί αισθητά τις τελευταίες εβδομάδες.

Από το Επιμελητήριο Ευρυτανίας

Εξάλλου, πρόσφατα ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τα επιμορφωτικά προγράμματα του Επιμελητήριου Ευρυτανίας με τίτλο «Βασικές Αρχές Management». Τα επιμορφωτικά και επιδοτούμενα προγράμματα για το προσωπικό των μικρών & μικρομεσαίων ιδιωτικών επιχειρήσεων ήταν δυο προγράμματα τα οποία υλοποιήθηκαν από το Επιμελητήριο Ευρυτανίας.

Από τα επιτυχημένα σεμινάρια του Επιμελητηρίου Ευρυτανίας

Εντάσσονταν στο πλαίσιο των προγραμμάτων ΛΑΕΚ του ΟΑΕΔ του έτους 2019 τα οποία αφορούν επιχειρήσεις οι οποίες απασχολούν προσωπικό από 1-49 άτομα. Η διάρκεια των προγραμμάτων ήταν 40 ώρες, η επιδότηση ανήλθε στα 200 ευρώ για τον κάθε καταρτιζόμενο και το διάστημα υλοποίησης των προγραμμάτων ήταν από 14/10/2021 έως 18/11/2021 και από 18/10/2021 έως 17/11/2021, αντίστοιχα .

Για την υλοποίηση των προγραμμάτων συνεργάστηκαν το Επιμελητήριο Ευρυτανίας με Πρόεδρο τον κ. Χρήστο Τσάμπρα, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο ν. Ευρυτανίας με πρόεδρο τον κ. Δημοσθένη Χούπα και το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Απασχόλησης Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου ΙΙ, με υπεύθυνη την κα Χριστίνα Παπαχαραλάμπους.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Ευρυτανίας ευχαριστεί θερμά για την ενεργή συμμετοχή τους, αρχικά τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Νομού Ευρυτανίας , το συνεργαζόμενο ΚΔΒΜ2 Ινστιτούτο Ανάπτυξης Απασχόλησης και τον εισηγητή του προγράμματος επιμόρφωσης κ. Γεώργιο Λαθύρη ο οποίος με τις πρωτοπόρες εκπαιδευτικές του τεχνικές μετέδωσε στους καταρτιζόμενους νέες γνώσεις και πρακτικές», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ