11 Δεκεμβρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Καρπενήσι / Παραδόθηκε συγκοινωνιακή μελέτη για επικίνδυνη διασταύρωση – Τι αφορά, ποιες παρεμβάσεις προτείνει

από την έντυπη έκδοση

Παραδόθηκε συγκοινωνιακή μελέτη στον Δήμο Καρπενησίου που αφορά τη διασταύρωση απέναντι από το σούπερ μάρκετ LIDL. Μια επικίνδυνη διασταύρωση, όπου μετά τη διάνοιξη και της οδού Ζέρβα (στη γωνία του γήπεδο) πραγματικά προκύπτει σοβαρός κίνδυνος τροχαίων ατυχημάτων.

Το αντικείμενο της μελέτης αφορά:

1. Τη μελέτη ισόπεδου κόμβου στη διασταύρωση των οδών Ν. Ζέρβα, Πανόρμου και Χαρ. Τρικούπη.

2. Την κυκλοφοριακή μελέτη στην περιοχή του προαναφερόμενου κόμβου με στόχο τη βέλτιστη οργάνωση κυκλοφορίας, λαμβάνοντας υπόψη: α. Το πρόσφατο έργο επί της οδού Ν. Ζέρβα και τις λειτουργικές απαιτήσεις που απορρέουν από αυτό β. Την οδική ασφάλεια γ. Τη μείωση του αριθμού των εμπλεκόμενων κινήσεων στις διασταυρώσεις της περιοχής μελέτης δ. Την ομαλή κυκλοφοριακή λειτουργία της ευρύτερης περιοχής ε. Τις ισχύουσες προδιαγραφές και οδηγίες μελετών.

Η λειτουργία της οδού Ν. Ζέρβα, που πρόσφατα διανοίχτηκε, θα πρέπει να εναρμονιστεί με το υπόλοιπο οδικό δίκτυο και συνεπώς απαιτείται:

(α) η κυκλοφοριακή σύνδεση του δρόμου με το υφιστάμενο οδικό δίκτυο, μέσω της διαμόρφωσης ενός κατάλληλου ισόπεδου κόμβου στη συμβολή με την οδό Χαρ. Τρικούπη που αποτελεί κύριο οδικό άξονα εισόδου/ εξόδου της πόλης Καρπενησίου,

(β) η οργάνωση κυκλοφορίας στις παρακείμενες οδούς πχ. Άρη Βελουχιώτη, Χαρ. Τρικούπη και Κ. Ζώτου, ώστε να υπάρχει σωστή εναλλαγή των κατευθύνσεων μονοδρόμων για την εύρυθμη λειτουργία του οδικού δικτύου.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ