30 Σεπτεμβρίου 2022

ΜΕΝΟΥ

Καρπενήσι / Πρωτοφανείς βανδαλισμοί στη στεγασμένη Παιδική Χαρά του π. ΚΤΕΛ – Μήνυση κατέθεσε ο δήμαρχος [ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ]

Για πολλοστή φορά, η στεγασμένη παιδική χαρά του π. ΚΤΕΛ, πάνω από την κεντρική πλατεία Καρπενησίου, γίνεται στόχος αγνώστων. Τούτη τη φορά, οι βανδαλισμοί και οι καταστροφές ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, προκαλώντας την οργή του Δημάρχου Καρπενησίου, που προχωρά στην υποβολή μήνυσης ώστε να εντοπιστούν τα άτομα που δίχως ίχνος σεβασμού στη δημόσια περιουσία, προξένησαν σοβαρές ζημιές στον χώρο της παιδικής χαράς, που θα παραμείνει κλειστός μέχρι νεοτέρας.

Το πρωί της Τετάρτης (10/8) ο Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Νίκος Σουλιώτης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Σβερώνη, πραγματοποίησε αυτοψία στην βανδαλισμένη παιδική χαρά, ενώ στο σημείο κλήθηκαν και αστυνομικοί της Ασφάλειας ώστε να λάβουν υλικό που μπορεί να οδηγήσει στην ταυτότητα των δραστών.

Βίντεο με δηλώσεις του Δημάρχου Καρπενησίου

«Ό,τι και αν πω είναι λίγο. Εάν δεν αντιληφθούμε ότι ο δημόσιος χώρος είναι περιουσία όλων μας, δεν πρόκειται να προχωρήσουμε. Δεν πρόκειται να χαρούν τα παιδιά μας αυτά που με πολύ κόπο, με πολύ μεγάλο αγώνα διεκδικούμε, τα φέρνουμε και τα κατασκευάζουμε», δηλώνει -οργισμένος- ο δήμαρχος και τονίζει ότι «…η σημερινή κατάσταση στην παιδική χαρά, στη στεγασμένη παιδική χαρά του παλαιού ΚΤΕΛ και του τοίχου αναρρίχησης, που αποτελούν κόσμημα στο κέντρο της πόλης μας, ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Εδώ δεν μιλάμε για ζημιά, μιλάμε για βανδαλισμό, μιλάμε για καταστροφές. Μιλάμε για ανθρώπους που είναι εκτός ορίων. Αυτούς τους ανθρώπους λοιπόν πρέπει κάποιος να τους μαζέψει. Δεν ξέρω εάν θα είναι ο πατέρας τους και η μάνα τους, δεν ξέρω εάν θα είναι η αστυνομία, δεν ξέρω εάν θα είναι ο κάθε δημότης, ο οποίος όταν βλέπει κάτι πρέπει να το καταγγέλλει (…). Δεν αντέχουμε άλλο αυτή την κατάσταση».

«Προφανώς», προσθέτει ο κ. Σουλιώτης, «αυτή η παιδική χαρά θα κλειδωθεί μέχρι να βρεθούν οι αίτιοι. Να βρεθούν αυτοί που το έκαναν. Δεν γίνεται αλλιώς. Αλλά ειλικρινά πρέπει όλοι να ενεργοποιηθούμε σαν κοινωνία. Ο δημόσιος χώρος δεν είναι ούτε του δημάρχου, ούτε του αστυνομικού διευθυντή, ούτε του αντιπεριφερειάρχη, ούτε κανενός. είναι όλων μας». «Έχουμε κάνει μήνυση, ήδη έχουν έρθει άνθρωποι από την σήμανση, τους ευχαριστώ πάρα πολύ που ανταποκρίθηκαν. Εάν μπορέσουμε να βρούμε ποιοι το έκαναν, και δεν είναι ο στόχος να τιμωρηθεί κάποιος, πρέπει να τιμωρηθούν για να σταματήσουν, δεν μπορεί να νιώθει ο καθένας ότι μπορεί να μπαίνει σε έναν δημόσιο χώρο, να τον διαλύει, να εκτονώνεται. Να πάει στο σπίτι του ο καθένας να εκτονωθεί (…)», προσθέτει ο Δήμαρχος Καρπενησίου.

«Υπάρχουν και άλλες φορές ζημιές στο συγκεκριμένο σημείο. Ξέρουμε ότι είναι ένα σημείο που μαζεύεται η νεολαία. Θέλουμε να έρχονται, θέλουμε να περνάνε καλά. Να μιλάνε, να παίζουν, αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με αυτό που αντίκρυσε η καθαρίστρια σήμερα το πρωί που ήρθε να καθαρίσει», συνεχίζει και συμπληρώνει: «Χθες το πρωί τα πράγματα ήταν τακτοποιημένα. Σήμερα το πρωί έπαθε… σοκ. Μας ειδοποίησε, τρέξαμε εδώ. Και όλοι μας, βλέπετε την εικόνα που αντικρύσαμε. Δεν μιλάμε για ζημιά, μιλάμε για βανδαλισμό και καταστροφή και πρέπει να βρεθούν να τιμωρηθούν αυτοί που το έκαναν».

«Η παιδική χαρά, προφανώς, θα κλείσει. Καταρχήν είναι πλέον επικίνδυνη, εδώ ξεκολλήσαν τις γυψοσανίδες στα… 8,5 μέτρα ύψος. Ο πίνακας έχει διαλυθεί. Υπάρχει κίνδυνος να σκοτωθούν κιόλας. Δεν ξέρω σε τι κατάσταση είναι όταν τα κάνουν αυτά, αλλά υπάρχει κίνδυνος να σκοτωθούν (…). Υπάρχουν κάμερες γύρω γύρω, υπάρχει αστυνομία, θα πάρει δακτυλικά αποτυπώματα. Πιστεύω θα βρούμε ποιος ακριβώς το έκανε», καταλήγει ο Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Νίκος Σουλιώτης.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ