16 Ιουνίου 2021

Καρπενήσι / Συγκέντρωση και πορεία για την Εργατική Πρωτομαγιά, πραγματοποίησαν σωματεία (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση, ομιλίες και πορεία πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης (6/5), σωματεία και οργανώσεις στην πλατεία Καρπενησίου, κατά του νομοσχεδίου Χατζηδάκη που, όπως είπαν, βάζει «ταφόπλακα» σε εργασιακά δικαιώματα που κατακτήθηκαν έπειτα από αγώνες και θυσίες του εργατικού κινήματος.

Στην συγκέντρωση, που ξεκίνησε λίγο μετά τις 11:00πμ, απηύθυναν χαιρετισμό, εκ μέρους του Συλλόγου Εργαζομένων ΠΕ Ευρυτανίας ο Γιώργος Μπακογιώργος, ο Πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΕΦΚΑ Βασίλης Παπαροϊδάμης, ο εκπαιδευτικός και μέλος του Ν/Τ ΑΔΕΔΥ Κώστας Μαστροκώστας, ενώ την κεντρική ομιλία την έκανε ο Δημήτρης Πετρίδης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Α΄ Βαθμού Ευρυτανίας. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν μέλη της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ευρυτανίας, ο Σύλλογος Μουσικών Ευρυτανίας κ.α.

Μετά το πέρας των ομιλιών, οι συμμετέχοντας πραγματοποίησαν συμβολική πορεία και κατέθεσαν λουλούδια στο μνημείο του Παιδαγωγικού Φροντιστηρίου Στερεάς. Αντίστοιχη εκδήλωση στη Βαλαώρα οργάνωσε η ΚΟΒ Αγράφων του ΚΚΕ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΚΟ ΚΚΕ: «Παρακαταθήκες για νέους αγώνες»

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή την εκδήλωση στην πλατεία του Καρπενησίου, η ΚΟ Ευρυτανίας του ΚΚΕ «…χαιρετίζει τους εργαζόμενους της Ευρυτανίας, τους αγρότες, τους συνταξιούχους, τις νέες και τους νέους  που με την μαζική τους συμμετοχή ανέδειξαν την φετινή πρωτομαγιά σε σημαντικό σταθμό και νέα αφετηρία για το εργατικό κίνημα στην περιοχή». Χαιρετίζει επίσης τα σωματεία του Καρπενησίου που «διαχωρίζουν την θέση τους από τον κυβερνητικό-εργοδοτικό συνδικαλισμό της ΓΣΕΕ».

«Η μεγάλη επιτυχία της απεργιακής συγκέντρωσης στο Καρπενήσι και της αντίστοιχης εκδήλωσης στη Βαλαώρα», διαβάζουμε, «αφήνουν παρακαταθήκες για τους νέους, μεγάλους αγώνες που έρχονται, για να μην περάσει το αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης, για να καταργηθούν οι αντεργατικοί νόμοι των τελευταίων δέκα χρόνων, για την κάλυψη των απωλειών του εισοδήματος των λαϊκών οικογενειών, για μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής του λαού».

Τοπικές ειδήσεις
Επικαιρότητα
Αθλητικά