4 Φεβρουαρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Κατέθεσαν οι προστατευόμενοι μάρτυρες για το Δημήτρη Παπαγγελόπουλο – Παρατείνεται το καθεστώς προστασίας τους

Με άκρα μυστικότητα, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέθεσαν στον Άρειο Πάγο για την υπόθεση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, η «Αικατερίνη Κελέση» και ο «Μάξιμος Σαράφης», διατηρώντας-τελικά- την ανωνυμία τους.

Προηγήθηκε, διάταξη, της Οικονομικής Εισαγγελίας, με την οποία παρατάθηκε για δύο ακόμα χρόνια το καθεστώς ανωνυμίας των δύο προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση της Novartis.

Η Οικονομική Εισαγγελία, ως αρμόδια να αποφασίσει, κατέληξε ότι δεν συντρέχουν οι λόγοι οι οποίοι προβλέπονται στο νόμο για την άρση της ιδιότητας των προστατευόμενων μαρτύρων στην προκειμένη περίπτωση.

Το ζήτημα έφτασε στην Οικονομική Εισαγγελία μετά τη διαφωνία που ανέκυψε ανάμεσα στην εισαγγελέα του Ειδικού Δικαστικού Συμβουλίου του νόμου περί ευθύνης υπουργών, Βασιλική Θεοδώρου, λίγο πριν αποχωρήσει στο τέλος του περασμένου Ιουνίου λόγω συνταξιοδότησης και την ανακρίτρια στην υπόθεση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου.

Η κυρία Θεοδώρου διαφώνησε με την κατάθεση των προστατευόμενων μαρτύρων ενώπιον της κυρίας Αλεβιζοπούλου με καλυμμένα ή αλλοιωμένα τα χαρακτηριστικά τους.

Στη συνέχεια, συνεδρίασε το Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου, τα μέλη του οποίου έκριναν ότι δεν μπορούν να αποφασίσουν επί της ουσίας αλλά οι εισαγγελείς που έχουν την αρμοδιότητα για τη διαφθορά και το οικονομικό έγκλημα είναι αρμόδιοι να αποφασίσουν για την τύχη των προστατευόμενων μαρτύρων.

Σε κάθε περίπτωση, στη τελική ευθεία μπαίνει η ανάκριση για το Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Αναμένεται να υποβληθεί κατάλογος μαρτύρων υπεράσπισης και στη συνέχεια, αφού εξεταστούν, να κληθούν σε απολογία ο κατηγορούμενος πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης και τα τυχόν άλλα πρόσωπα που προκύψουν ως εμπλεκόμενα.

To άρθρο Κατέθεσαν οι προστατευόμενοι μάρτυρες για το Δημήτρη Παπαγγελόπουλο – Παρατείνεται το καθεστώς προστασίας τους δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Generated by Feedzy