25 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Καταδικάζει η Νέα Δημοκρατία την επίθεση στη βουλευτή Καβάλας, Αγγελική Δεληκάρη

Με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει την πρωτοφανή επίθεση με χειροδικία που δέχθηκε η βουλευτής του κόμματός της, Αγγελική Δεληκάρη μέσα σε εκκλησία γιατί είχε ψηφίσει το νομοσχέδιο για τους ΛΟΑΤΚΙ.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκε η βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Αγγελική Δεληκάρη εντός ιερού ναού. Συμπεριφορές μίσους και διχασμού δεν μπορεί να έχουν καμία σχέση με τη πίστη και τη θρησκεία. Αποδεικνύουν ότι κόμματα που επικαλούνται την αγάπη και τον χριστιανικό λόγο – στοιχεία που αφορούν συνολικά την ελληνική κοινωνία – δεν αποβλέπουν παρά μόνο στην καπηλεία. Τέλος, θεωρούμε αυτονόητη και επιβεβλημένη την καταδίκη της επίθεσης από όλα τα κόμματα», αναφέρει η ανακοίνωση.

Το περιστατικό συνέβη μέσα στην εκκλησία Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στο Πουλίδειο γηροκομείο στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, το πρωί της Κυριακής (21/4) όταν μια γυναίκα πλησίασε την κα Δεληκάρη, την έβρισε και τη χαστούκισε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δράστιδα φέρεται να ήταν υποψήφια βουλευτής με πολιτικό κόμμα, ενώ το επεισόδιο ξεκίνησε μετά την αναφορά του ιερέα για την παρουσία στη Θεία Λειτουργία της Α. Δεληκάρη. Τότε η γυναίκα άρχισε να φωνάζει, με αφορμή τον νόμο για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια και τελικά χαστούκισε τη βουλευτή.

Κύκλοι της κας Δεληκάρη, που είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σχολίαζαν την επίθεση λέγοντας πως αποδεικνύει ότι τα άτομα του συγκεκριμένου πολιτικού χώρου δεν έχουν καμία σχέση με την αγάπη και τον χριστιανικό λόγο.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ