16 Ιουνίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Καταθέτει ο αστυνομικός της ΟΠΚΕ που κατηγορείται για το θάνατο του 17χρονου Ρομά – Τι θα ισχυριστεί στην απολογία του

Με σχεδόν δύο ώρες καθυστέρηση, στις 11:45, πέρασε την πόρτα του ανακριτή ο αρχιφύλακας που κατηγορείται για τον θάνατο του 17χρονου Ρομά το βράδυ του Σαββάτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ και του Κώστας Νούση στην απολογίας του θα αναφέρει πως αφού σταμάτησε το αυτοκίνητο και άνοιξε την πόρτα διαπίστωσε ότι στη θέση του οδηγού βρισκόταν ένας άνδρας χωρίς να μπορέσει να καταλάβει – λόγω της έλλειψης φωτισμού – την ηλικία του.

Ωστόσο, όπως θα ισχυριστεί, αντιλήφθηκε την επικινδυνότητα της κατάστασης αφού στην πόρτα του αυτοκινήτου βρισκόταν ένα αιχμηρό αντικείμενο, μια μεγάλη λάμα, ενώ στη θήκη του συνοδηγού υπήρχε ένα κατσαβίδι, το οποίο δεν εξηγείται από τις δραστηριότητας τόσο του θύματος, όσο και του αδελφού του.

Αναφορικά με τη διαδικασία της απολογίας του αστυνομικού σε περίπτωση που υπάρξει διχογνωμία μεταξύ εισαγγελέα και ανακριτή τότε θα πρέπει να τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό και μέσα σε πέντε ημέρες το Συμβούλιο να αποφασίσει την εξέλιξη για την προφυλάκισή του ή μη μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης.

Σημειώνεται πως ο αστυνομικός έχει τεθεί ήδη σε διαθεσιμότητα ενώ αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και παράνομη εκτέλεση πυροβολισμού εξουδετέρωσης.

Ρεπορτάζ: Κώστας Νούσης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ