Καταρρακτώδεις βροχές στην Ευρυτανία, κλειστός ο δρόμος για Προυσό λόγω κατολισθήσεων (ΦΩΤΟ)

Νέο, σφοδρό κύμα κακοκαιρίας πλήττει από τα ξημερώματα της Τρίτης (26/1) την Ευρυτανία, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχοπτώσεις. Τα κορεσμένα -λόγω των διαδοχικών κακοκαιριών- εδάφη αδυνατούν να συγκρατήσουν επιπλέον ποσότητες νερού, με αποτέλεσμα να καταγράφονται προβλήματα.

Στον οδικό άξονα που οδηγεί στον Προυσό, συνεχιζόμενη κατολίσθηση σε σημείο ανάμεσα στον ανατολικό Πύργο του Καραϊσκάκη και το χωριό, έκλεισε τον δρόμο με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία. Στην κατολίσθηση επενέβησαν μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας και του Δήμου Καρπενησίου. Πάρθηκε η απόφαση ο δρόμος να παραμείνει κλειστός απόψε, καθώς τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν και το φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη.

Περισσότεροι από 70 τόνοι νερού ανά στρέμμα, έχουν πέσει στην περιοχή τις τελευταίες 16 ώρες. Η κακοκαιρία θα διατηρηθεί μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (27/1) και στα ορεινά θα εκδηλώνονται χιονοπτώσεις. Οι οδηγοί οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Πτώση βράχων κοντά στο γεφύρι του Μέγδοβα (φωτο: Θοδωρής Τσώνης)

Στον δήμο Αγράφων, το κεντρικό οδικό δίκτυο παραμένει ανοικτό, με μηχανήματα να επιχειρούν συνεχώς. “Μεγάλη βροχόπτωση και σήμερα σε όλο το Δήμο Αγράφων. Μηχανήματα του Δήμου και της Περιφέρειας επιχειρούν από το πρωί… οι κατολισθήσεις και οι πτώσεις βράχων συνεχίζονται…αύριο θα γίνει αποτίμηση της κατάστασης…προς το παρόν το κεντρικό οδικό δίκτυο παραμένει ανοικτό”, αναφέρει ο δήμαρχος Αγράφων, Αλέξης Καρδαμπίκης.

Πτώσεις πετρών στους δρόμους των Αγράφων
“Φουσκωμένος” ο Αγραφιώτης

Τοπικές ειδήσεις
Επικαιρότητα
Αθλητικά