5 Οκτωβρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Κατώτατος μισθός: Ο εργατολόγος Γιάννης Καρούζος εξηγεί ποιοι δικαιούνται τα 713 ευρώ (video)

Διευκρινίσεις για τον κατώτατο μισθό που από χθες 1η Μαΐου αυξήθηκε από 663 ευρώ σε 713 ευρώ έδωσε στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο εργατολόγος Γιάννης Καρούζος απαντώντας και σε ερωτήσεις τηλεθεατών.

Όπως ξεκαθάρισε, χρήματα θα πάρουν αυτοί που αμείβονται στα όρια του κατώτατου μισθού δηλαδή αυτοί που το ποσό του προηγούμενου κατώτατου γράφεται στα εκκαθαριστικά τους.

Επίσης, αύξηση θα δουν και όσοι έχουν τριετίες τις οποίες έχουν συμπληρώσει μέχρι 14/2/2012. Μετά το 2012, δεν συνυπολογίζεται καμία τριετία. Ακόμα, αύξηση θα πάρει αν κάποιος είναι παντρεμένος και αμείβεται με κατώτατο μισθό.

Όσο για το ποια επιδόματα θα αυξηθούν με την αύξηση του κατώτατου μισθού, ο κ. Καρούζος είπε ότι 24 επιδόματα που καταβάλλονται από τον κρατικό προϋπολογισμό, όπως το επίδομα ανεργίας για παράδειγμα, θα πάρουν αύξηση.

Στον ιδιωτικό τομέα, και οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου δικαιούνται αύξηση, καθώς όπως εξηγεί ο κ. Καρούζος, για την αύξηση δεν έχει να κάνει η διάρκεια της σύμβασης αλλά το σύστημα αμοιβής, να προκύπτει δηλαδή από τα εκκαθαριστικά ότι ο υπάλληλος παίρνει τον κατώτατο.

Σχετικό άρθρο: Τι ισχύει για ΕΝΦΙΑ, κατώτατο μισθό, εξοικονομώ και αδήλωτα τετραγωνικά (video)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ